ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde kalite iyi bir hedeften geçer

Eğitimde kalite iyi bir hedeften geçer
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2021 / 13.37
Eğitimde yapılacak her yenilik ve ileriye dönük çalışmanın kalite farkını artıracağını açıklayan 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğrenim Anabilim Dalı Başkan Prof. Kemal Açıkgöz, eğitim kavramının çok geniş bir ufka sahip olduğuna dikkat çekti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Öğretmenevi’nde düzenlenen “Eğitimde kalite” konulu konferans verildi. Prof. Kemal Açıkgöz, özellikle hayatın her alanında eğitimdeki kalitenin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Açıkgöz, “Örneğin bir marangoz ustası belirli bir eğitim aldıktan sonra elindeki ağacı yontarak belirgin bir şekle sokmayı kolayca becerir. Yaşantımızda eğitimin büyük bir rol oynadığını ve gelecekteki yaşamı sağlıklı bir eğitime borçlu olduğumuzu bildirdi.

Açıkgöz, “Eğitimdeki bir diğer önemli unsur ise hedef. Hedef bizi kaliteye götürür, yapılan işin nasıl yapılacağına dair fikir akımları o işletmenin özellikle müşteri gereksinimlerine ne kadar cevap verebilmesi eğitimdeki kalitesinin göstergesidir.

Eğitim ve öğretimdeki kalitenin ise çok çeşitlilik olduğuna ve dünyanın her yerinde ayrı bir eğitim mantığının baş gösterdiğine işaret eden Kemal Açıkgöz, öğrenci dokusu değiştikçe eğitimin mutlaka değişim gösterdiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *