ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde kalitenin artması için yeni okullara ihtiyaç var

Eğitimde kalitenin artması için yeni okullara ihtiyaç var
YAYINLAMA: 28 Nisan 2024 / 20.23
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2024 / 20.23

Vali Lütfullah Bilgin, eğitimin kalitesini artırmak için yeni okullara, yeni dersliklere ihtiyaç olduğunu söyledi. Okul inşaatını inceleyen Bilgin, ”Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, yeni derslikleri eğitimin hizmetine sunmak zorundayız. Geleceğimiz olan çocuklara çağın gereklerine uygun kaliteli eğitim vermeliyiz. Okul yapımında hayırseverlerimizin katkısı ve desteği de çok önemli” dedi.

Vali Bilgin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yaptırılan “İl Özel İdaresi Eğitim Kompleksi” ve hayırsever iş adamı Mustafa Gürbüz Bayer tarafından yaptırılan “Bayer Anadolu Lisesi” inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Öğrenciler 70-80 kişilik sınıflarda eğitim görüyor

Bilgin, buralarda yaptığı açıklamada Gaziantep’in eğitimde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için okul yapımına ağırlık verdiklerini, bu konuda öncelikle yeni okullara ve dersliklere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Öğrencilerin 70-80 kişilik sınıflarda eğitim öğretim gördüğünü belirten Bilgin, “Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni derslikleri eğitimin hizmetine sunmak zorundayız. Geleceğimiz olan çocuklara çağın gereklerine uygun kaliteli eğitim vermeliyiz. Okul yapımında hayırseverlerimizin katkısı ve desteği de çok önemli” diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantep’in ve Türkiye’nin en büyük sorununun eğitim olduğunu kaydederek bu konuda toplumun seferber olması gerektiğini söyledi. Güzelbey, yerel yönetimler olarak eğitime büyük önem verdiklerini, eğitimde iyi bir sıralamada bulunmayan Gaziantep’in bu alanda karşılaştı sorunları Kent Konseyi’nin de gündemine alarak, çözüme yönelik ciddi bir çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.”

İlköğretim okulu 21, lise ise 24 derslikli olacak

Temeli Haziran 2003’te atılan İl Özel İdaresi Eğitim Kompleksi 2005-2006 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek. Eğitim kompleksi içinde bulunan ilköğretim okulu 21, lise ise 24 derslikli olacak. Komplekste bir de kapalı spor salonu bulunacak.

Bayer Anadolu Lisesi de 2005-2006 öğretim döneminde hizmete girecek

Hayırsever iş adamı Mustafa Gürbüz Bayer tarafından yaptırılan ve temeli Mayıs 2003’te atılan 21 derslikli Bayer Anadolu Lisesi de 2005-2006 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek.

İşçiler validen yardım istedi

Vali Bilgin, İl Özel İdaresi Eğitim Kompleksi inşaatında incelemelerde bulunduğu sırada, 20 kişilik bir grup inşaatta işçi olarak çalıştıklarını ve taşeron firmadan paralarını alamadıklarını belirterek yardım talebinde bulundu. İşçilerin sorununu dinleyen Bilgin, işçilerin hakkının verilmesi için ilgililere talimat verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *