ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde kara tablo

Eğitimde kara tablo
YAYINLAMA: 08 Kasım 2023 / 17.02
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2023 / 17.05
Sivil toplum örgütleri nerede?

Önümüzdeki hafta sona erecek eğitim öğretim yılında okulda olması gereken 6-14 yaş arasındaki 9 bin 600 kız çocuğunun eğitimden mahrum bırakılmasının talihsizlik ve üzücü, kentteki sivil toplum örgütlerinin eğitim gibi en öncelikli konuya duyarsız kalmasının ise düşündürücü olduğu kaydedildi.

Eğitimdeki durum iç açıcı değil

Gaziantep’in eğitimde Türkiye ortalamasının çok gerisinde olması duyarlı kişi ve kesimleri endişeye düşürürken Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, sanayide 6. sırada olan Gaziantep’in eğitimdeki durumunun iç acıcı olmadığını söyledi.

Hedef ilk 10 arasına girebilmek

Gaziantep’i ilk etapta ÖSS’ye öğrenci gönderen iller arasında ilk 20’nin içine taşımayı hedeflediklerini belirten Kurdoğlu, ileriki yıllarda Gaziantep’in ilk 10 il arasında olması gerektiğini vurguladı.

Okul çağındaki 9 bin 600 çocuk bu dönemde okula gidemedi

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise, Gaziantep’in bırakın köy ve ilçelerini kent merkezinde bile kız çocuklarını okula göndermeyen aileler olduğuna dikkat çekerken, bu eğitim öğretim yılında okulda olması gereken 6-14 yaş arasındaki 9 bin 600 kız çocuğunun okuldan mahrum bırakıldığını söyledi.

Kız çocuklarının eğitime kazandırılması amaçlanıyor

Atak, 1 haziranda Ankara’da yapılan toplantının ardından ilimizde de çeşitli il müdürlüklerinin katılımıyla Yürütme Kurulu oluşturulduğunu, ayrıca Milli Eğitim bünyesinde danışma kurulları oluşturarak kız çocuklarının eğitime kazandırılması yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti.

Bakanlık, kız çocukları için talimat verdi

Milli Eğitim müdürü Atak, “Bakanlığın talimatıyla kız çocuklarının eğitimi konusunda büyük gayret gösteriliyor. Bu konuda yapılacak çalışmaların ardından 2004-2005 öğretim yılında 9 bin 600 olan bu rakamın sıfıra inmesini amaçlıyoruz. Kız ve erkek tüm öğrencilerimizin okula kavuşması dileğimizdir” diye konuştu.

Bırakın köyleri, kent merkezinde bile kızlar okula gönderilmiyor

Atak, Şehitkamil ilçesi başta olmak üzere kenar semtlerin pek çoğunda kız çocuklarının okula gönderilmediğine dikkat çekti. Kız çocuklarının okula kazandırılması konusunda imamlar, muhtarlar, öğretmenler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar yaptıklarını söyleyen Atak, bu durumun toplum için büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *