ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde standartların çok gerisindeyiz

Eğitimde standartların çok gerisindeyiz
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 15.50
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 15.50
Gaziantep’in en önemli sorununun eğitim olduğunu belirten temsili vali eda Özkaraman, öğretmen açığının kapatılmasını ve bilgisayarı olmayan okulların eksikliklerinin giderilmesini istedi. Özkaraman, “Üretmiyor, tüketiyoruz” derken, eğitimdeki yetersizlikleri dikkat çekti.

Vali Bilgin’e çiçek verdiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Nafi Şahin, Türkçe öğretmeni Reyhan Koç Eren, beşinci sınıf öğrencisi Çağdaş Akaslan, yedinci sınıf öğrencisi Eda Özkaraman ve Anneler İlköğretim Okulu’ndan beşinci sınıf öğrencisi Serpil Güden, Vali Lütfullah Bilgin’i makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

70 kişilik sınıflar var

Vali Bilgin, makamını bir süreliğine yedinci sınıf öğrencisi Eda Özkaraman’a bırakırken, cumhuriyetin ilanından bu yana Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlık seviyesine ulaşmak için çok çaba sarf edildiğini, önemli adımlar atıldığını belirterek, “Atatürk gençlere güvenirdi, biz de size güveniyoruz. Ticaret ve sanayide önemli bir mevkie sahip olan Gaziantep, eğitim konusunda maalesef standartların çok gerisinde.70 kişilik sınıflarda eğitim verilen okullar var. Üniversite öğrenci gönderme sıralamasında 52. sıradayız. Valilik olarak eğitimin kalitesini artırmak için gayret göstereceğiz” dedi.

En önemli sorun eğitim

Vali Bilgin’den makamı devralan temsili Vali Eda Özkaraman makamında otururken, “Size söz veriyoruz, sizin başardığınızdan daha iyisini yapacağız” dedi. Vali sıfatıyla bir açıklama yapan Özkaraman, Gaziantep’in en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi ve “Okullardaki öğretmen açığının kapatılması lazım. Laboratuvarı ve bilgisayarı olmayan okullar var. Bu eksikliklerin de giderilmesi gerekiyor. Bunun yanında sağlık ta çok önemli. SSK hastanesindeki kuyruklar, sağlık sisteminin işler acısı durumunu gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Sokak çocukları için gereken çalışmaların da yapılmasını da isteyen temsili Vali Özkaraman, “Sokak çocukları hiç aklımızdan çıkmıyor. Onlar sokakta kötü alışkanlıklar ediniyor ve toplumdan soyutlanıyor. Bu sorunları çözeceğiz” dedi.

ABD’den daha ileride olsak

Valilik makamından emniyet müdürlüğünü arayarak asayişin durumu hakkında bilgi alan Özkaraman, asayişin normal akışında devam ettiğini ve 1 Mayıs‘tan sonra yeni atamaların olacağını açıkladıktan sonra, hayallerini dile getirdi: “Türkiye’nin ABD’den daha ileri bir durumda olmasını isterdim. Biz devlet ve toplum olarak üretmiyor, sadece tüketiyoruz. Yabancı aşığıyız” dedi. Daha sonra vali tarafından öğrencilere birer 2002 yılı Gaziantep Yıllığı ile kalem hediye edildi. Öğrenciler, büyükşehir belediye başkanı ve emniyet müdürlüğünü de ziyaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *