ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimdeki başarısızlık Gaziantep’e yakışmıyor

Eğitimdeki başarısızlık Gaziantep’e yakışmıyor
YAYINLAMA: 11 Mart 2024 / 15.42
GÜNCELLEME: 11 Mart 2024 / 15.42

İlköğretim Haftası kutlanıyor

Vali Lütfullah Bilgin, öğretmenlerin hakkının para ile ödenemeyeceğini vurgularken, ilköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Ayşe-Mustafa Sevcan ilköğretim okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in eğitimde istenilen başarıyı yakalayamadığına bir kez daha dikkat çekti. Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma, hatta onu aşmanın en önemli yolunun ilköğretimdeki başarıdan geçeceğini vurguladı.

855 dersliğin yapımı sürüyor

Başlatılan çalışmalarla eğitimde kalitenin artırılmasını hedeflediklerini belirten Bilgin, “Gaziantep, ÖSS ortalamasında 38. sırada bulunuyor. ÖSS yerleştirme sıralamasında ise 54. sırada. Bu başarısızlık Gaziantep’e yakışmıyor” dedi. Bilgin, il genelinde de derslik sıkıntısının hâlen devam ettiğini, derslik sorununa çözüm için her yıl İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden ayırdıkları ödeneği bu yıl 3.5 kat arttırdıklarını kaydetti. İl genelinde 6 bin 128 derslik olduğuna değinen Bilgin, 855 derslik yapımının da sürdürüldüğünü söyledi.

Öğretmenlik kutsal bir meslektir

Vali Bilgin, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu ve insanları yarınlara hazırlayanların öğretmenler olduğunu kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler, sizlerin eseriyiz. Ben de öğretmen okulu mezunuyum. Sizlerin özlük hakları, devletin imkanları düzeyinde iyileştirilmelidir. Öğretmenlerin hakkı para ile ödenemez. Ancak ben de devletin en üst düzey memuru olarak çocuklarımla 15 gün Antalya’da 5 yıldızlı otelde tatil yapma imkanına sahip değilim. Sizler de bizler de hep aynı durumdayız. Ülkemizin maddi imkanları doğrultusunda devletimiz bizlere maaş ödüyor.” İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise ilköğretim ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaklaşık 15 milyon öğrencinin başarısının ülkenin geleceğini etkileyeceğine dikkat çekti.

Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak ilköğretimde başarılı olmamıza bağlı

İlköğretim Haftası açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, “İlköğretim Haftası’nın milletimiz için anlam ve önemi çok büyüktür. Ülkemizin her alanda kalkınması Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşmayı ve hatta bu hedefin aşılması ilköğretimde başarılı olmamıza bağlıdır. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır” dedi.

Öğretmenlik, bir ulusun geleceğini hazırlayan en önemli meslektir

Çocukların yeteneklerini en üst düzeye ulaştırmalarına destek vermek gerektiğini vurgulayan Atak, “Onlara temel bilgileri ve olumlu davranışları kazandırmak millet, tarih ve bayrak sevgisini aşılamak ve geliştirmek için eğitim imkanları ve şartlarını en iyi üstün seviyede hazırlamak zorundayız. Öğretmenlik bir milletin ve devletin geleceğini hazırlamak sorumluluğunu taşıyan çok önemli ve ihtisas mesleğidir. İşte bu duygularla 2004-2005 eğitim öğretim yılının bu ilk gününde geleceğimizin teminatı her şeyimiz yavrularımızı sizlerin sevgi ve şefkat dolu yürekleriniz ile deneyimli ve becerikli ellerinize emanet ediyoruz” dedi.

Çağdaşlaşmanın yolu eğitimden geçer

Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, çağdaşlaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini söyledi. Korkmaz, Gaziantep Kolej Vakfı'nın (GKV) yeni eğitim-öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için eğitimin kalitesinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

GKV Genel Müdürü Necmiye Karataş ise çağdaş eğitim verdikleri okullarında, öğrencilerinin 21. yüzyıla yakışır şekilde yetiştirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından ÖSS ve LGS sınavından başarılı olan öğrencilere plaketleri verildi daha sonra da bin 600 öğrenci ders başı yaptı.

Pazartesi günü başlayan 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen İlköğretim Haftası dün demokrasi meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Törene Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve birçok okul katıldı. İstiklal marşı, saygı duruşu ve Şehit Adem Yavuz ilköğretim okulu halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra program Ayşe Mustafa Sevcan ilköğretim okulunda devam etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *