ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimi önemsemeyen ülkeler kalkınamazlar

Eğitimi önemsemeyen ülkeler kalkınamazlar
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2024 / 14.59

Vali Lütfullah Bilgin, eğitimi önemsemeyen ülkelerin kalkınamayacağını söyledi.

Bilgin, eşi Sezgi Bilgin ile birlikte Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında Hacı Sani Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nde devam eden Gönüllü Öğretici Yetiştirme Kursu'nu ziyaret etti.

Bilgin, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, çağdaşlaşma ve zenginleşme iddiasındaki ülkelerin bireylerinin eğitimine önem vermelerinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Okuma-yazma bilmeyen bireyin eğitilmesinin olanaksız olduğuna dikkati çeken Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer tarafından başlatılan Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çok önem verdiğimiz bir girişim. Kampanyayla okuma- yazma öğretilerek kişiler vasıflı hale getiriliyor, iş bulmaları kolaylaştırılıyor. Bireyleri eğitimli olmayan ülkenin kalkınması olanaksız. Bu ülkelerin kalkındığını hayal etmek bile mümkün değil. Topluma eğitim hizmeti verme yalnızca devletin görevi olarak da görülmemeli, gereksinimin karşılanmasında sivil toplum kuruluşları da görev almalı." Bilgin, ziyaret sırasında Anne-Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Hacı Sani Konukoğlu Vakfı'nın birlikte düzenlediği kursa katılanlara, Gaziantep İl Özel İdare Müdürlüğü'nce yaptırılan takvimlerden dağıttı.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *