ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimin alt yapısı yok

Eğitimin alt yapısı yok
YAYINLAMA: 04 Nisan 2023 / 18.35
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2023 / 18.35
Gaziantep’in eğitim alanında çok geride olduğunu ifade eden Şehitkamil kaymakamı Haluk Tunçsu, bu konuda gerekli altyapının bulunmamasından yakındı. Tunçsu, eğitimdeki gerilemenin resmi ve özel okullarda açıktan gözlenebildiğine dikkat çekti.

İnsanlar çocuklarını başka şehre gönderiyor

CHP Şehitkamil ilçe başkanı Neşet Uçar, beraberindeki yönetim kurulu ve bazı meclis üyeleri ile birlikte dün Şehitkamil ilçe kaymakamı Haluk Tunçsu ile emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Tunçsu, CHP’lilerle yaptığı görüşme sırasında, kentin eğitimdeki geri kalmışlığına değindi. Gaziantep’teki tüm okullarda eğitimdeki kalitenin çok düşük olduğunu kaydeden Tunçsu, “Gaziantep, belediyecilik yönünde alt yapısını tamamlamış, ancak eğitimde alt yapısı yoktur. Eğitimin alt yapısı kurulamamış. Bu nedenle Gaziantepli bir kentin ÖSS’deki başarı ortalaması, Türkiye genelinde çok kötü bir yerde. Böyle olmaması gerek. Bir çok insan çocuğunu daha başarılı olan kentlerdeki okullara gönderiyor, verimli sonuç alıyor, öğrencinin başarı oranı değişiyor” dedi.

Gaziantep’in alt yapısı 5-10 yıl sonra tıkanır

Gaziantep’in çok göç alan bir kent olduğuna ancak mevcut belediye alt yapısının beş-on yıl sonra yine yetersiz hale geleceğine dikkati çeken Kaymakam Tunçsu, “Belediyelerin yoğun göçleri dikkate alarak ileriye dönük projeler geliştirmesi gerek. Eğitimdeki eksiklikleri yöneticiler olarak bizler, milletvekilleri, siyasiler görüp gerekli düzenlemeyi, iyileştirmeleri yapmalı” şeklinde konuştu.

Yardımlar insanları dilenciliğe sevk eder

Gaziantep’in henüz metropolleşmesini tamamlayamadığını söyleyen Tunçsu, ilçedeki fakirlere yılda 2 trilyon para yardımında bulunduklarını, en son kömür yardımı yaptıklarını da belirterek, “Aslında böyle yardımlar geçici çözüm, kalıcı değil. Soruna kalıcı çözüm getirmek gerek. Bu tur yardımlarla insanları dilenci pozisyonuna sokmak yanlış. Yaptığımız yardımları öncelikli olarak özürlü, yoksul, şehit ve gazi yakınlarına vermeye özen gösterdik” dedi.

Uçar, “Şahsi hiçbir talebimiz olmayacak”

CHP Şehitkamil ilçe başkanı Neşet Uçar’da ziyaret amacının yeni yönetim olarak tanışmak ve ilçenin asayiş ve huzuru konusunda gerekli desteği vereceklerini ifade etmek olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *