ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimin dağ gibi yığılan sorunlarını görmüyorlar

Eğitimin dağ gibi yığılan sorunlarını görmüyorlar
YAYINLAMA: 01 Ekim 2023 / 19.54
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2023 / 20.07
Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, eğitim sisteminin yıllardır biriken sorunları bulunurken AKP hükümetinin, gözünün imam hatipten başka bir konuyu görmediğini söyledi.

Eğitimle ilgili tek gündemleri imam hatipler

Bozgeyik, “AKP’nin niyeti eğitimin ya da meslek liselerinin sorunlarını çözmek değil, imam hatiplerin önünü açmaktır, imam hatiplerin önünü açarak başladıkları bu maraton belli ki, eğitimin ve tüm kamusal alanın daha da gericileşmesine kadar devam edecek. Başta eğitim olmak üzere ülkenin geleceği açısından önemli sayılabilecek noktalar gerici kadrolarla doldurulacak” dedi.

Arka bahçede kayıplar oldu

“Eğitimin çözülmesi gereken dağ gibi sorunları var” diyen Bozgeyik “Ancak AKP iktidarının gözü imam hatip dışında eğitim sorunlarına kapalı. Hükümet tarafından hazırlanan değişikliğin bizler açısından önemi, imam hatip liseleri, üniversitelerin diğer bölümleri dahil olmak üzere öğretmen yetiştiren bölümlerine girişte sağlanan kolaylıktır. İmam hatipliler öğretmen olabileceklerdir ki, bu durum hem öğretmenlik mesleği hem de eğitim bilimi açısından sakıncalar içermektedir.

AKP’nin paniğini anlaşılır buluyorum. Siyasal İslam’ın ‘arka bahçe’ olarak gördüğü imam hatip liselerinin öğrenci sayılarında son yıllarda ciddi kayıplar meydana geldi” şeklinde açıklama yaptı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *