ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimin hiçbir koşulu standartlara uymuyor

Eğitimin hiçbir koşulu standartlara uymuyor
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2023 / 17.33
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2023 / 17.34
Eğitimdeki başarısızlık ve üniversiteye öğrenci gönderme deki geriliğin üzüntü verici olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen yetkilileri, Gaziantep’in eğitim sorunları çözülmeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi. Eğitim-Sen’in Yaptığı bir araştırmaya göre, bina, derslik ve donanım eksikliğinin yanı sıra eğitimde yardımcı eleman sıkıntısı çekildiği ve eğitimin standartlara uygun yapılmadığı belirlendi.

 “Eğitim sorunu tek yönlü çözülemez”

Eğitimdeki başarısızlığın nedenlerini araştırmak için anket çalışması yaptıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Mali Sekreteri İbrahim Karatop, “Kentimizde üniversiteye öğrenci göndermekteki başarısızlık biz eğitim çalışanlarını üzmektedir. Bunun sebeplerini yerel bazda araştırarak tespitini yapmayı asli görevimiz olarak düşünüyoruz. Türk Eğitim-Sen, ekonomik ve sosyal konuları araştırma komisyonu olarak şehrimizde bir anket uyguladık” derken, anket sonuçlarının değerlendirmesi sonucunda yapılan tespitler ve çözüm önerilerini açıkladı. Karatop, “Milli Eğitim’in yıllardır iyi yönetilmediğini, yönetenlerin çalışanlarla sağlıklı iletişim kuramadıkları görülmüştür. Milli Eğitimdeki idareciler okul ziyaretleri yaparak çalışanlarla iletişim kurmalıdır” diye konuştu.

“Donanımda büyük sorun yaşanıyor”

Bina, derslik ve sıra konusunda büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Karatop, “Kentimizde bina, derslik ve sıra eksikliğinin büyük boyutlarda olduğu tespit edilmiştir. Acilen eğitimin ihtiyacı olan donanım tamamlanmalıdır” diye konuştu.

“Sınıflar standartlara uygun değil”

Karatop, öğrencilerin okuduğu sınıfların 30 kişilik standartlara uyarlanması gerektiğini belirtirken, “Okullarda yüzde 70 oranında 30 kişilik sınıfların üzerinde eğitim verilmeye çalışılmakta olduğu görülmüştür. Bu kalabalık sınıflarda eğitim ve öğretim uygulanmasında, bir eğitimci ancak eğitimi gerçekleştirebilir. Bu şartlarda öğretim kavramının okullara girmesi beklenemez. Sınıflar 30 kişilik standartlara göre uyarlanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Yardımcı eleman sıkıntısı yaşıyoruz”

Türk Eğitim-Sen Mali Sekreteri İbrahim Karatop, okullarda çok büyük oranda yardımcı eleman sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, “Eğitim kurumlarının görülmeyen kahramanları olan yardımcı hizmet sınıfı elemanlarından büyük açık bulunduğunu ve günlük 8 saat çalışma kuralına uyulmadığı görülmüştür. Yardımcı hizmet sınıfındaki açık kapatılmalı ve çalışanların kanunen yasak olan 8 saatten fazla çalıştırılmasının önüne geçilmelidir” dedi.

“Ücret eşitsizliğine son verilmeli”

Kamuda çalışanlar arasında yaşana  ücret eşitsizliğine de değinen Karatop, sözlerini şöyle tamamladı: “Asli görevi eğitim çalışanlarına hizmet olan öğretmen evi hizmetlerinden memnun olunmadığı görülmüştür. Öğretmen evi önce eğitim çalışanlarına ve aynı zamanda ücretsiz olarak hizmet vermelidir. Buradaki siyasetçi uzantıları engellenmelidir. Eğitim çalışanları iktidarın gelir dağılımında çalışanlar arasında adaletsizlik yaptığını düşünmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *