ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimin temeli öğretmendir

Eğitimin temeli öğretmendir
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2024 / 17.28
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2024 / 17.28

Vali Lütfullah Bilgin, eğitimin başarısında öğretmenlerin çok önemli olduğunu belirterek, "Eğitimin temeli öğretmendir. Bu nedenledir ki öğretmen, öğrencilerim için ne yapabilirim düşüncesi içinde hareket etmelidir" dedi.

Vali Bilgin, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Haluk Tunçsu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ile birlikte Aydınlar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okulda inceleme yapıp, öğretmenlerle görüşen Bilgin, Türk toplumunu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve çeşitli sorumluluklar üstlenecek olan çocukların, en yüksek seviyede eğitim görerek yetişmeleri gerektiğinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

Geleceğimin teminatı olan çocukların, başarılı bir eğitim alabilmeleri için öğretmenlerin çok önemli olduğunu anlatan Bilgin, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz, öğrencilerine iyi örnek olmalı, mesai mefhumu gözetmeksizin tüm öğrencileriyle birebir ilgilenmeli, aileleriyle tanışmalı, gerekirse evlerine gitmelidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çağın bilim ve teknolojisiyle en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleri için, 12 derslikli Aydınlar İlköğretim Okulu daha modern ve çağın gereklerine uygun hale getirilecek. Eğitimin kalitesinin arttırılması için okul ve derslik sayısını arttırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." Okulun çevre düzenlemesinin de Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Bilgin, eğitime destek sağladıkları için Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey Belediye başkanlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *