ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ehliyet almak zorlaşacak

Ehliyet almak zorlaşacak
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2023 / 22.57
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2023 / 22.57
Avrupa Birliği uyum yasaları uyarınca 2004 yılının sonundan itibaren ilkokul mezunları ehliyet alamayacak. Şu anda B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının 600 milyon harcama yapmak zorunda olduğu kaydedildi.

İlkokul mezunlarının yıl sonuna kadar başvurularını yapıp ehliyetlerini almaları gerektiğini belirten sürücü kursları, 2005 yılından itibaren ilkokul mezunlarının ehliyet almalarının söz konusu olmadığını belirttiler.

Bu yıl içerisinde ehliyet alımı konusunda yoğun talep beklediklerini belirten sürücü kursu yöneticileri, “Önümüzde dokuz dönem daha kaldı. Bundan sonra ilkokul mezunlarının ehliyet almaları söz konusu olamayacak. Bu dönem içerisinde ehliyet almayı düşünen ilkokul mezunu vatandaşların bize başvurmasını tavsiye ediyoruz. Eğer herhangi bir girişimde bulunmayıp beklerse çok geç kalmış olabilirler. Çünkü çıkacak yasanın kesinlikle şakası yok” dediler.

“Hem seviniyoruz hem de üzülüyoruz”

Çıkacak yasanın sektörü bir yönden iyi diğer yönden ise olumsuz etkileyeceğini belirten yöneticiler şunları söyledi, “Şu anda talep çok az. Nedeni ise insanların ehliyet almaktan çok kendi ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşmaları. Ülke ekonomisi ne kadar iyi olursa bizim işimiz de iyi olur. Yürürlüğe girecek bu yasayla birlikte kurslarımızın standartları Avrupa standartlarına yükselecek. Bu da bize olumlu şekilde yansıyacak. Ama 2005 yılından sonra ise durgunluğa gireceğimize inanıyoruz. Çünkü ehliyet almayı düşünen vatandaşların ülkenin ekonomik durumuna bağlı olarak şu anda ehliyet almaya gücü yok. 2005 Yılında ise ehliyet almaya yeterli diplomaya sahip olamayacaklar. Açacağımız son dokuz dönem içerisinde ihmal etmeyerek kurslarımıza başvurmaya çağırıyoruz. Yoksa çok geç kalabilirler” diye konuştular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *