ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmeğinizi tarttırarak alın

Ekmeğinizi tarttırarak alın
YAYINLAMA: 11 Şubat 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022 / 14.35
Bazı lokanta, dönerci ve dürümcülerin düşük gramajlı ekmek yaptırıp kullandığı iddiaları ile ilgili açıklama yapan Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Hanifi Duran, bunun suç olduğunu hatırlattı.

Meslek ahlakı ile bağdaşmıyor

Düşük gramaj ekmek yapmanın ve kullanmanı meslek ahlakı ile bağdaşmadığı gibi suç olduğunu da söyleyen oda başkanı Duran, bu şekilde ekmek yapan veya kullanan yerlerin odaya bildirilmesini istedi. Duran, vatandaşlar fırında ekmek alırken mutlaka tarttırıp almasını lokanta ve dönerci gibi yerlerde ise kullanılan ekmeklere de dikkat etmelerini istedi.

Ekmeğin belirlenen gramajı

dışında üretimi olamaz

Lokanta ve dönercilerin birçoğunda düşük gramaj ekmek kullanıldığına yönelik sık sık şikayet aldıklarını, bunlarla ilgili olarak yasal işlem yapıldığını söyleyen Duran sözlerine şöyle devam etti: “Oda olarak onayı ile birlikte bir pide için 120 gram ağırlık Belirleyip bunu karara bağladık. Bunun altında kimse ekmek üretip satamaz. Başkaları da ticari amaçlı olarak bu gramajın altında özel bir ekmek üretimi isteyemez. Ancak gelen şikayetler değerlendirildiğinde kimi lokanta ve dönercide 80 grama kadar ekmek kullanıldığını görüyoruz. Bunlarla ilgili hemen gerekli yasal işlemi yaparak yetkili kurumlara iletiyoruz. Ancak vatandaşlar böyle durumlarda duyarlı olsun ve düşük gramajlı ekmek kullanan yerlerde yemek veya dürüm yemesin. Hiç kimse düşük gramajlı ekmeği yemeye mecbur değil. Bu nedenle hem düşük gramajda ekmeği kullananlara tepki gösterirsin hem de zabıtaya veya odamıza telefon ile bildirsinler. Neme lazımcı olmasınlar.”

Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Hanifi Duran, ekmeğinizi tartarak alın uyarısında bulundu.

Bazı pide fırınlarında düşük gramaj ekmek üretilirken, yetkililer odanın belirlediği gramajın dışında üretim yapmanın yasal olmadığı uyarısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *