ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ekonomi büyüyorsa bizim gelirlerimize de yansımalı”

“Ekonomi büyüyorsa bizim gelirlerimize de yansımalı”
YAYINLAMA: 04 Nisan 2024 / 14.09
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2024 / 14.09

KESK üyeleri toplu iş görüşmelerinin uyuşmazlığa gitmesini protesto etti. Atatürk heykeli önünde toplanan KESK’e bağlı sendikalara üye bir grup burada bir süre slogan attı.

Ücretler iki yılda yüzde 3 oranında azaldı

Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Ahmet Polat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuna sürekli ekonominin iyi gittiğini ve Türkiye’nin düzlüğe çıktığını söylediğini belirterek, “Ekonomi büyüyorsa bunun bizim gelirlerimize de yansıması gerekir. Oysa kamu emekçilerinin gerçek ücretleri bu 2 yılda yüzde 3 oranında azaldı. Ekmeğimiz küçüldü.” diye konuştu.

Kamu emekçileri yüzde 13’ü açlık sınırının altında yaşıyor

Taleplerinin gayet insani talepler olduğunu kaydeden Polat şunları söyledi: “Kamu emekçilerinin yüzde 13’ü açlık sınırının altında yaşıyor. Yüzde 35’i ise bu sınıra yakın yüzde 95’i ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Eğer bizim alım gücümüze bir etkisi yoksa bu büyüme kime yarıyor. Borsada toplam portföyün yüzde 70’ini elinde tutan bin 585 kişiye mi? Ya da mevduat hesabı 1 trilyonu geçen 11 bin kişiye mi? Yasakları kaldırın, çalışma yaşamını demokratikleştirin, grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklarımızı tanıyın. Yatırım yapın, işsizliği önleyin. Adil bir vergi sistemi ile kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi ile faiz değil, büyüme odaklı bir bütçe ile mümkün.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *