ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomi düzelse esnaf para kazanır

Ekonomi düzelse esnaf para kazanır
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2024 / 16.54
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2024 / 16.54

Esnaf ve zanaatkar, ekonominin iyileşme gösterdiği söylentisinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, enflasyonun düşmesinin esnafa hiçbir olumlu katkısı olmadığını vurgulayan Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, "Ekonominin iyileştiğini, esnaf vergilerini zamanında ödediğinde ve yanında çalıştırdığı işçi sayısını artırdığında anlarım" diye konuştu.

Esnaf, BAĞ-KUR primlerini bile düzenli ödeyemiyor

Esnafın büyük bölümünün ekonomik sıkıntı içinde olduğuna, çalışmak isteyen esnafın işsizlikten dolayı kahvehanelerde zaman geçirmek zorunda kaldığına dikkat çeken Şimşek, "Enflasyon düşüyor, ama enflasyonun düşmesinin ekonominin iyileşmesi anlamına geldiğine inanmıyorum. Biz enflasyonun düştüğünü, piyasanın düzeldiğini işçilerimiz, esnafımız inşaatlarda çalıştığı zaman anlarız. Kahve köşelerinden kalktığı zaman biliriz. Esnaf arı gibi çalışıp emeğinin karşılığını aldığında ekonomi iyiye gidiyor demektir. BAĞ-KUR primini, vergisini, faturalarını düzenli ödediği zaman biliriz" dedi.

Büyük sanayicinin işi iyi olabilir, ama esnafın değil

Hükümetin ekonomik tedbirlerinin yansımasının büyük sanayici ve işadamlarına olumlu etki yapmış olabileceğini, ancak küçük esnafa hiçbir olumlu katkısının bulunmadığını ifade eden Şimşek, "Esnaf ve sanatkar hükümetin aldığı tedbirlerden yararlanamıyor. Ekonomik iyileşme varsayımı yerinde sayıyor. Ekonomik iyileşmeden, büyümeden söz ediliyor., Biz sürekli küçülüyoruz. Demek ki bu tedbirler bizim için alınmıyor ya da bize yansımıyor. Bizim cebimizde paramız olsa malzeme almaz mıyız? Yanımızdaki işçilerin sayısını artırmaz mıyız?" şeklinde açıklama yaptı.

Esnaf adresinde bulunamıyor

Oda'ya kayıtlı yüzlerce esnafın yılın farklı zamanlarında iş terki verdiği için Oda'dan kaydını sildiğini, pek çok üyenin ise verdiği adreste bulunmadığını belirten Şimşek, "Yüzlerce kişinin toplu olarak Oda'dan kaydını sildim. Esnafın, sanatkarın işi iyi olsa bu insanlar işini gücünü memleketini terk eder mi? Biz esnaf ve sanatkarın işinin iyi olduğuna İnanmıyoruz. Eğer esnafın işi iyi olursa, çocuklarının ihtiyaçlarını temin eder, kahveye değil de işe gider. Esnaf ve sanatkar olarak hükümetin aldığı tedbirlerin hiçbirinin henüz sonucunu göremedik. Vatandaş vergisini veremezse, dükkan kirasını veremezse, yanında İşçi çalıştıramazsa, ne yapacak mutlaka terk verecektir" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *