ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomi iyiye gidiyor da işsizlik mi önlendi?

Ekonomi iyiye gidiyor da işsizlik mi önlendi?
YAYINLAMA: 24 Mart 2024 / 16.11
GÜNCELLEME: 24 Mart 2024 / 16.11

Tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de KESK’e bağlı sendikalar, İnsanca Yaşama ve Toplu Sözleşme mitingi düzenledi. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra siyasi partilerden de destek geldi.

Hükümet, çalışanı açlığa mahkum etti

Çok sayıda çalışanın katıldığı mitingde, “Hükümet zammını al başına çal”, “Kurtuluş yok, ya hep beraber ya da hiçbirimiz”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Yaşasın demokrasi mücadelemiz”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” diye slogan atıldı.

Ailemizi geçindirecek kadar maaş istiyoruz

AKP hükümetinin ülkede işsizliği ve yoksulluğu daha da derinleştirdiği, çalışanı açlığa mahkum ettiğini, memurlar olarak insanca yaşamak istediklerini, oysa toplu görüşmede memura beklentisinin çok altında bir ücret verildiğini belirten KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Bozgeyik, “Hükümetten sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Ailemizi geçindirecek kadar maaş istiyoruz. Birçok araştırma şirketi Türkiye’de hayat standardının sağlanması için çalışanların net 850 milyon lira maaş alması gerektiğini bilimsel araştırmalarla ortaya koydu. Biz de bu araştırmalardan hareketle en düşük memur maaşının net 850 milyon lira olmasını istiyoruz. Bu talebimiz hükümet tarafından çok görülmemeli. Ülkemizde memurların yaşam standardı çok düşük” dedi.

Sindirmeye çalışıyorlar

Hükümetin, gözü kapalı ülke kaynaklarını yerli ve yabancı işbirlikçilere peşkeş çekmeye çalıştığını, çalışanı da sefalete sürükleyerek sindirilmiş bir toplum hedeflediğini belirten Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı İzzet Özcan’da, “Türkiye’nin en fazla kar eden kurumlarını gözleri kapalı, ülkeye zarar ettirme pahasına yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekiyorlar. Dün çektikleri yetmiyormuş gibi bugün de Tekel’in sigara fabrikasını özelleştireceklerini söylüyorlar. Bu gidişle yarın okulları, hastaneleri, hatta belediyeleri bile özelleştirip birilerine peşkeş çekeceklerdir” diye konuştu.

Sadaka değil geçinecek kadar maaş istiyoruz

AKP hükümetinin Pollyannacılık oynayarak Türkiye halkını oyaladığını, yalan verilerle adeta halkla alay ettiğini belirten Özcan, “Bir tutturmuşlar ekonomi iyiye gidiyor. Ekonomi iyiye gidiyor da işsizlik mi önleniyor? Halkın refah seviyesi mi yükseliyor? İnsanlar çocuklarına diledikleri eğitim hakkını mı verebiliyor? Karınlarını doyurduktan sonra sinemaya, tiyatroya mı gidebiliyor?” dedi.

Soyut alemden gerçek aleme dönün

Hükümetin AB kapılarına dayandığı görüntüsünün de samimiyetten uzak olduğunu vurgulayan Özcan, “Girmek istediğiniz birlikte açlık sınırının altında maaş alan 20 milyon insan mı var? İnsanlar açlık sınırında bile maaş almak için haklarını mı arıyorlar. Haklarını arayanlar engelleniyor mu? Neden her konuda olduğu gibi AB konusunda da kağıt üzerinde kararlar alıyorsunuz? Artık soyut alemden kafanızı kaldırın ve gerçek aleme halkın alemine dönün” diye konuştu.

Özcan, toplumda memur, işçi, emekli ve esnafın asgari müşterekte buluşarak insanca yaşamak için haklarını sonuna kadar aramaları gerektiğine dikkat çekti.

İstasyon Meydanı’ndaki miting, konuşmaların ardından müzik grubu eşliğinde katılımcıların halay çekmeleri ile devam etti. Çok sayıda çalışanın katıldığı miting olaysız dağıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *