ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomi iyiye gidiyor da işsizlik neden artıyor?

Ekonomi iyiye gidiyor da işsizlik neden artıyor?
YAYINLAMA: 05 Ekim 2023 / 16.31
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2023 / 17.05
AKP hükümetinin medya desteğini de arkasını alarak her gün artan işsizliğe rağmen “Ekonomi iyiye gidiyor” çığırtkanlığının gerçekleri görmezden gelmek olduğunu belirten siyasetçiler ve sendikacılar, hükümetin ülkeyi her gün biraz daha borç batağına sürüklediğini söyledi. Dış borç açığı her geçen gün artmasına rağmen, ekonominin iyiye gittiği iddiasının gerçekleri görmezden gelmenin yanı sıra ülke halkını aldatmak olduğuna dikkat çekildi.

Gerçekler göz ardı ediliyor

Ekonominin iyiye gittiği aldatmacasının halkı oyalamaktan başka bir anlam ifade etmediğini belirten DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, “Ekonomi iyiye gidiyor da neden işsizlik artıyor? Popülist politikalarla halkı uyutmaya çalışan AKP, enflasyonun düşmesini ekonominin iyiye gitmesi olarak değerlendiriyor. Enflasyonun neden ve nasıl düştüğü halktan saklanıyor. Ekonomi iyiye gidiyorsa üretim artar, üretim artınca da istihdam artar. Oysa her ay üç-beş bin kişi işten çıkarılıyor. Yılın ilk dört ayında 20 binden fazla işçi kapıya kondu. Adama sormazlar mı, bu kadar işçi çıkarmalar devam ederken nasıl ekonominin iyiye gittiğinden söz ediyorsun?” diye konuştu.

İşsizlik almış başını gidiyor

İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Yiğit de AKP hükümetinin ekonomi konusunda ülkeyi ileri götürmenin aksine bilakis gerilettiğini, dış borç açığının her geçen gün biraz daha arttığını söyledi. AKP’nin ve dışarıdan güdümlü tavrının ekonomi alanında da hissedildiğini belirten Yiğit, “İşsizlik almış başını gidiyor. Madem üretim var, o zaman insanlar niye istihdam edilmiyor da milyonlarca insan işsiz geziyor? Bu hükümetin kendini özgü bir ekonomik politikası olmadığı gibi, mevcut politikayı iyileştirmeden, göstergelerle uğraşıyor” dedi.

AKP medya desteğiyle ayakta duruyor

Yiğit, AKP hükümetinin ekonomi alanındaki başarısızlığının, önümüzdeki yıllarda açıkça ortaya çıkacağını, ancak bu üzücü sonuçtan yine Türk halkının olumsuz etkileneceğini söyledi. “AKP son derece başarısız bir hükümet olmasına rağmen medya desteğiyle ayakta duruyor” diyen Yiğit, “Halk AKP’yi büyük bir oy oranıyla iktidar yaptı ve onlara uzun bir süre kredi tanıdı. Medya aracılığıyla korumaya çalışıyorlar, ancak tüm koruyup kollamalara rağmen kısa bir zamanda maskesi düşecek ve tepetakla gidecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *