ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomide çok iyi işler oluyor

Ekonomide çok iyi işler oluyor
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2024 / 16.52
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2024 / 16.52

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "Ekonomide çok iyi işler oluyor. Ancak, çok ciddi sıkıntılar olduğu da bir gerçektir" dedi.

Aslan, GTO aralık ayı meclis toplantısı ile meslek komiteleri ortak toplantısında yaptığı konuşmada, 2004 yılını değerlendirdi ve 2005 yılı beklentilerini anlattı.

Aslan, enflasyon oranlarının aşağıya indirilerek, tek haneli rakamlara düşürmenin önemli bir adım olduğunu, büyümede iyi bir noktaya gelindiğini belirterek, ancak büyümenin dağılımı konusunda ise halen organize olunamadığını savundu.

Dünya piyasalarının daraldığı bir dönemde, Türkiye'nin ihracatta rekor kırdığını belirten Aslan, bunun yanında ithalatın artış göstermesi nedeniyle cari açığını ve dış ticaret açığının giderek yükseldiğini ifade etti.

İthalat artışına karşı önlem almanın kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden Aslan, şöyle konuştu: "Ekonomide çok iyi işler oluyor. Ancak, çok ciddi sıkıntılar olduğu da bir gerçektir. Devlet kamu kesiminde tasarruf yaparak, borçlanma ihtiyacını düşük faiz oranlarıyla uzun vadeye yaymalıdır. Türkiye tasarruf ederse, kaynak yaratırsa, iç ve dış borçlarını uzun vadeye yayarsa borçların çevrilmesi handikap olmaktan çıkar. Bunun yanında Türkiye yabancı sermaye çekme konusunda yatırım ortamını iyileştirici tedbirler almalıdır"

Aslan, 2004 yılında sektörlerde yaşanan sıkıntıları sık sık gündeme getirdiklerini, 2005 yılında da oda olarak bir çok önemli projeye imza atmayı planladıklarını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *