ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ekonomideki iyileşme vatandaşın cebine yansımadı”

“Ekonomideki iyileşme vatandaşın cebine yansımadı”
YAYINLAMA: 27 Eylül 2023 / 13.46
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2023 / 13.47
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, ekonomideki iyileşmenin vatandaşın cebine yansımadığını, iç piyasadaki canlılığın istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

Aslan, yaptığı açıklamada, makroekonomik dengelerdeki iyileşmenin devam ettiğini, ekonomideki tek sorunun dış ticaret açığı olduğunu belirtti.

Vatandaşın cebine yansımadı

Tekstil, triko, pamuk ipliği ve plastik gibi sektörlerde Uzak Doğu ve Çin’den kaynaklanan ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Aslan şöyle konuştu: “Mikro ekonomik dengelerde henüz bir iyileşme gözlemlenmedi. Ekonomideki iyileşme vatandaşın cebine yansımadı, iç piyasadaki canlılık istenilen düzeyde değil. Hükümetin işi de kolay değil. IMF ile imzalanan bir standby anlaşması söz konusu.

Hükümetin vaat edip de gerçekleştiremediği en önemli olay, üretim girdilerini desteklenmesidir. Özellikle SSK, vergi ve enerji en önemli üretim giderleridir. Biz bu alanda acil destek bekliyoruz”

Aslan, ekonomide pazar daralmasının söz konusu olduğunu, Çin ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen ürünlerin iç piyasayı tehdit ettiğini, ihracatı baltaladığını vurguladı.

Tek parti hükümetinin iktidarda olmasının büyük bir şans olduğunu, hükümetin göreve geldiğinden bu yana ciddi sorunlarla uğraştığını bildiren Aslan, “Biz hükümetin hangi bölgede hangi sektörlerin desteklenmesi, firmaların yurt dışındaki rekabet şanslarının artırılması, işsizliğe çözüm bulunması gibi konularda bir master planı hazırlamasını istiyoruz. Hükümet, enerji, SSK primleri ve vergi konusunda zor durumda olan üreticiye, sanayiciye destek vermeli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *