ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomik başarının keyfi sürülemeyecek

Ekonomik başarının keyfi sürülemeyecek
YAYINLAMA: 04 Şubat 2022 / 14.30
GÜNCELLEME: 04 Şubat 2022 / 14.30
Ekonomik başarının keyfi sürülemeyecek

Gaziantep Ticaret Odası meclis toplantısına katılan Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep’in sorunlarına değinerek çözüm yolları önerdi. Sokak çocukları, eğitim, sağlık, turizm konularına değinen Bilgin, sokak çocukları ve eğitim konusunda çok önemli tedbirler alınması gerektiğini, bunun için çalışmalara başladıklarını, devletin olanaklarının yetersiz kaldığı noktalarda iş adamlarının devreye girmesinin kaçınılmazlığına dikkat çekti. Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep Ticaret Odası Meclisinde iş adamlarına seslenerek, sokak çocuklarına sahip çıkılmasını ve okul yapımına katkıda bulunulmasını istedi.

Sokak çocuklarını üç kategoride ele alınmalı

Yeni gelen vali yardımcısını sadece sokak çocukları için yapılabilecek çalışmalar için görevlendirdiğini, İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirleri gezerek orada ne gibi uygulamalar yapıldığını incelediğini söyleyen Vali Bilgin, “Sokak çocuklarını üç kategoride ele almak gerekiyor. Okul çağında olup okula gitmeyen ve evi olmayanlar, okul çağında olup okula gitmeyen ancak geceyi evinde geçirenler, bir de o kucağını açmış ve eve olmayı geceyi sokakta geçirenler. Bunların sayıları hakkında herkes farklı şeyler söylüyor. Kimine göre 100 kişi, kimine göre 5000 kişi. Ama bu soruna köklü bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi taktirde ekonomide sağlanacak başarının keyfini sürülemeyecek. İnsanlar sokağa çıkamaz durma gelecekler. Hepsi birer dedikçe olacaktı ilginç et olacak. Biz bu çocukla için gereken neyse yapacağız. Devletin sahip olduğu imkanları kullanacağız. Onlara yatacak yer ayarla yetersiz kaldığını zaman siz iş adamlarımızdan yardım isteyeceğiz” dedi.

Vatandaş şahsımızda devleti sevmeli

Vali Lütfullah Bilgin, valiliğin farklı bir görevi olduğunu, valinin bulunduğu ilde devletin ve hükümetin temsilcisi, ayrıca her bakanın yürütme organı olduğunu söylerken, Valilik, gerçekten çok zor bir görev. Devletin sonsuza dek yaşamasını istiyoruz. Bunun için gerekli olan halkın devletini sevmesidir. Öyle bir yol takip etmeliyiz ki, vatandaş bizim şahsımızda devleti sevmeli” diye konuştu.

Bilgin, “Bu millet peygamberin övgüsünü kazanmış bir millet. Bu, Allah‘ın bir lütfu diye düşünüyorum. ABD’nin şu an dünya genelinde üstlendiği rolü, çok değil bundan 200 yıl önce biz yerine getiriyorduk. Batı Trakya’ya bir gezi düzenledim. Orada bizim ecdadımızdan birçok eser var. Ama bugün bulunduğumuz nokta çok kötü. Bir imparatorluğun adına böyle bir hayat çok iyi bir durum değil. Ama önemli olan ki bunu Gaziantepliler çok iyi bilir, bu halk esaret altında yaşayamaz. Bu şehir bunun için gazilik unvanı almış” dedi.

Şehrin en önemli özelliği kendine

güvenen girişimcilerinin olması

Vali Bilgin, Bizim şehrimizde çok önemli yeraltı kaynakları olmadığı gibi tarıma elverişli çok geniş düzlükler de yok. Şehrin en önemli özelliği kendine güvenen girişimcilerin olması. Önceki cumhurbaşkanımız, morali bozuk olanlar Gaziantep’i geçsinler, ondan sonra yeniden düşünsünler demişlerdi. Bu şehre vali olduktan sonra ben de gördüklerimden çok mutlu oldum, gurur duyuyorum. Bu ülkenin geleceği hakkında daha umutlu oldum” diye konuştu. Başarının sırrının iyi yetişmiş insan da olduğunu söyleyen vali Bilgin, “Orta Doğu’daki bazı ülkeler zenginler, ama gelişmiş değiller. Çünkü yetişmiş insan gücüne sahip değiller” diyerek gelişmişliğin sadece zenginlikle ölçülemeyeceğine dikkat çekti.

İhbar bir vatandaşlık görevi

Kentin genel sorunlarına değinen Vali Bilgin, asayişin sağlanması konusunda herkese görev düştüğünü, halkın ihbarı ayıp saydığını, oysa ihbarın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyleyerek, “Gaziantep’in sahip olduğu sorunlar, bütün büyük kentlerde var. Gaziantep metropol bir kent. Ama asayişin sağlanması için herkes üstüne düşeni yapmalı” diye konuştu. Eğitim konusuna da değinen Vali Bilgin, birçok sanayicinin çocuğuna yurtdışında eğitim olanağı sağladığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Şu an liselerde okuyan öğrenciler, ilerde sanayide, ticarette çalışacak olan insanlar. İşveren eğitimli olur dişçi eğitimsiz olursa verimli olmaz. Bu nedenle eğitimdeki eksiklerin giderilmesi konusunda çok önemli tedbirler alınmalı” dedi. Gaziantep’in ekonomideki şansının eğitime de yansıması gerektiğini belirtirken, iş adamlarını da eğitime katkıda bulunmaya çağırdı.

Zeugma çok iyi değerlendirilmeli

Turizm konusuna da değinen Bilgin, Zeugma’dan çıkarılan mozaiklerin sergilenmesi durumunda Gaziantep’i dünyanın en zengin mozaik müzesine sahip olacağını hatırlatarak, bunu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Bilgin, “Devlet ve sigorta hastanelerimizin bazı sıkıntıları var. Personel eksikliği yanında bazı alanlarda da fazlalığı var. Bir hastanede 25 tane uzman elbette fazla. Bunun yanında hemen tüm köy sağlık ocakları boş durumda. 260 sağlık personeli geçici olarak başka yerlerde görevlendirilmiş ve taşra kadroları boşaltılmış. Bunların hepsini iptal ettik. Bakanlar, milletvekilleri ile konuştuk. Tasarruf etmeyeceğiz dedik. Yeni gelecek olan personele de dengeli dağıtacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *