ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomik kriz vatandaşın ocağını söndürdü

Ekonomik kriz vatandaşın ocağını söndürdü
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2023 / 13.12
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2023 / 13.13
Tüp satışları yarıya düştü

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizin vatandaşın mutfağına yansıdığına dikkat çekilirken, LPG satışlarında büyük düşüş olduğu, son üç ay içerisinde LPG‘ye gizli zam uygulanarak bayi karlarının da düşürüldüğü açıklandı. LPG satışlarının geçen yıl %50 azaldığı belirtilirken, piyasadaki durgunluk nedeniyle 66 esnafı mesleği terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Kar oranı %11’e çekildi

LPG odası başkanı Hüseyin Taşbaş, LPG‘nin ucuzladığı şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ekim, kasım ve aralık ayında LPG‘nin zamlandığını açıkladı. Yapılan zamlarla bayi karının %33’ten %11’e çekildiğini, bu yüzden LPG işi yapanların sayısında azalma olduğunu belirten Taşbaş, “Satışlar çok düştü. En fazla piknik tüpü satılıyor. Halkın alım gücü olmadığı için tüp alamıyor. Piyasadaki durgunluk esnafı olumsuz etkiledi. Esnaf daha önce bir kamyon tüp getirirken, şimdi 20 tüp ancak satın alıp dükkanına koyabiliyor. Çünkü hem para yok hem satış yok” diye konuştu.

Kriz, 66 esnafın mesleği terk etmesine yol açtı

Bayi karının düşürülmesinin esnafı daha çok sıkıntıya soktuğunu kaydeden Taşbaş, “Vatandaşta para yok. Satışların büyük kısmı veresiye yapılıyor. Peşin satış çok az. 1212 LPG bayisinden, geçen yıl piyasadaki durgunluk nedeniyle 66’sı mesleği terk etmek zorunda kaldı. Vatandaş evine kuru ekmek almakta bile zorlanıyor. Tencere kaynatan ev sayısı giderek azalıyor. O zaman kime tüp satacaksınız? Hiçbir dönemde tüp satışlarında bu oranda bir düşüş olmamıştı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *