ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elde edilen gelirle okulun ihtiyaçları karşılanıyor

Elde edilen gelirle okulun ihtiyaçları karşılanıyor
YAYINLAMA: 17 Mart 2022 / 14.52
GÜNCELLEME: 17 Mart 2022 / 14.52
Kasaba okulundan örnek sergi…

Körkün ilköğretim okulu öğrencilerinin bir yıllık iş eğitimi çalışmalarının yer aldığı sergide, ağaç, karton, bez, resim gibi birçok alanda yapılmış ürün bulunuyor.

Büyük Şahinbey Körkün ilköğretim okulu öğrencilerinin bir yıllık çalışması, kendirli kilisesinde sergileniyor. Aynı zamanda satışa sunulan çalışmalardan elde edilecek gelir, okulun ihtiyaçları ve yeni öğretim yılında yapılacak çalışmaları için kullanılacak. Ana okulu öğrencilerinden sekizinci sınıf öğrencilerine kadar okuldaki tüm öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergide, ürünler ucuz fiyatlarla satışa sunuluyor.

Okul Müdürü Cumali Bozaran, maddi imkanlarının çok iyi olmamasına rağmen özel okullarla yarışacak nitelikte bir sergi astıkları için memnun olduklarını dile getirdi. Büyük Şahinbey Körkün ilköğretim okulu müdürü Cumali Bozaran, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, ana okulu öğrencilerinden sekizinci sınıf öğrencilerine kadar okulun bütün öğrencilerinin el emeği ürünlerini sergilediklerini belirterek, geçen yıl düzenlediğimiz sergiden elde edilen gelirle, bu yıl düzenleyeceğiniz çalışmadığı için malzeme aldık. Böylelikle bir döner sermaye oluşmuş oldu. Zaten sergilediğimiz ürünleri çok ucuz fiyatlarla satışa sunuyoruz derken buna rağmen özel okullarla yarışacak nitelikte bir sergi astıkları için memnun olduklarını ifade etti.

Kasaba okuluyuz ama…

Her yıl açılan bu sergiden elde edilen gelirle okulun gelecek öğretim yılında ki ihtiyaçları karşılanıyor. Okullarının kasabada olmasına rağmen öğrencilerinin özverili çalışmalarının herkes tarafından takdirle karşılandığını belirten Bozaran, “Sergideki elemeyi ürünler, 1 milyon ile 20 milyon arasında değişiyor. Amacımız para kazanmak değil, öğrencilerin eğitim esnasında duyacakları ihtiyaçları karşılamak ve onlara ortaya bir şeyler koymanın, koya bilmenin zevkini yaşatmak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *