ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrikte indirim şart

Elektrikte indirim şart
YAYINLAMA: 06 Aralık 2021 / 14.18
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2021 / 14.18
TEDAŞ da aboneleri ile barışmalı

Elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten esnaf, fiyatların mutlaka aşağı çekilmesi ve biriken borçlar için indirim ve ödeme kolaylığı sağlanması gerektiğini İfade etti. Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, elektriğin çok pahalı olduğuna, bu nedenle insanların kaçak tüketime yöneldiğine dikkat çekerken, sorunun gözden geçirilerek gerekenin yapılmasını istedi.

Yaşam kalitesi sürekli düşüyor

Şimşek, vergi barışı kanunu gibi TEDAŞ’ın da biriken borçlar için abonelerle barışması gerektiğini, bunun için gerekli indirimler yapılarak, kalan borç için taksitlendirme yapılmasının şart olduğunu açıkladı. Kriz nedeniyle işsizliğin hat safhada olduğunu, pahalı elektrik fiyatlarının çekilmez hale geldiğini vurgulayan Şimşek, “Yaşanan ekonomik krize rağmen kullanıma sunulan elektrik fiyatları çok yüksek. Bu kadar yüksek fiyatlarla üretim yapmak ve insanların yaşam kalitesini yükseltmek çok zor. Krizi böylesine yüksek maliyetlerle aşmak imkansız” dedi.

Şimşek, “Hükümet bu konuda ivedi olarak abonelerle barışmak için düzenleme yapmalı. Ülke gerçekleri dikkate alınmalı. Buna göre bir fiyat ayarlaması yapılmalı. Aslında bu fiyatlarla mevcut şartlarda üretim yapılması ve insanların yaşam kalitesini yükseltmek imkansız” dedi.

Faizde indirim yapılırsa

TEDAŞ’ın kasası dolar

TEDAŞ’ın elektrik fiyatlarında gerekli indirim yapılması halinde, biriken borçların büyük bir kısmının tahsil edilmeye imkan doğacağını, böylece TEDAŞ’ın alacağını tahsil edip,  abonelerin de, biriken faizlerden kurtulacağını söyledi.

Hatların bakım ve onarımı yapılmalı

Eski şebekelerin yenilenmesi, bakım onarımlarının yapılarak kaçak ve kayıpların asgariye indirilmesi gerektiğini belirten Şimşek, “Bakım işi mutlaka yapılmalı. Çünkü sistemlerin bakıma ihtiyacı var. Bu yüzden kayıplar çok oluyor. Ayrıca kablolar mutlaka yer altına alınmalı. Kuruma atanan yeni TEDAŞ müdürü, kentin yapısını ve sorunlarını bildiği için hemen çözümler getireceğini inanıyoruz. Arıza ekiplerinin sayısı mutlaka artırılmalı” dedi.

100 esnaf mesleği terk etti

Hükümetin uygulamalarını da eleştiren Şimşek, Tayyip Erdoğan’ı başbakan etmekle gün geçirdiğini, bu nedenle sorunu çözmek için çaba göstermediğini açıkladı. Esnafın aylardır boş oturduğunu belirten Şimşek, bugüne kadar 100 esnafın mesleği terk ettiğini ve %80 kapasiteden %20’lere düşüldüğünü açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *