ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Emeğimizin karşılığını alamıyoruz
YAYINLAMA: 27 Nisan 2023 / 14.58
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2023 / 14.58
Doktorlar hükümete tepkilerini dile getirdi

Dr. Bülent Sincan, doktorların görevlerinin başında olduğunu, ancak hizmetin yavaşlatıldığını söyledi. SSK Hastanesi’nde görevli bir grup doktor hükümetin sağlık alanındaki eksiklikleri gideremedi, aksine engeller koyduğunu belirtti işi yavaşlatma eylemi yaptı. Acil Servis başta olmak üzere görevlerinin başında olan doktorlar, iş yavaşlatma eyleminin hastalar tarafından da olgunlukla karşılandığını dile getirdi.

O hükümet sorunlara kulak tıkıyor

Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının sorunlarını hükumetten başka herkesin duyduğunu belirten Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sincan, “Bizler, insanca yaşayacak maaş, özel hizmet tazminatı, mahrumiyet ikramiyesi, 8 saat günlük çalışma, iş riski zammı, ek göstergede adalet, nöbet ücretlerinde iyileşme, eğitim için izin istiyoruz. Bu isteklerimizi defalarca söylemiştik. Söylediklerimizi herkes duydu ve anladı. Ne yazık ki hükümet duymadı, duymak istemedi. 5 Kasım’dan bugüne kadar olumlu bir gelişme olmadığı gibi hükümet hak ettiğimiz emeğimizin karşılığını almamızın önüne engeller koymayı sürdürdü” şeklinde açıklama yaptı.

Dün söylediklerini bugün yok saydılar

AKP’nin 5 Kasım öncesi sivil toplum örgütleri ile ortak hareket Edeceği söz düzeldiğini, ancak iktidar olduktan sonra söylediklerini inkar Edip seni çoluğuna günden yok saydığını belirten Sincan, “Bizler 24 Aralık’ta yine görevimizi yaparak sağlığa, mesleğimize, hastalarımıza ve kendimize bir kez daha sahip çıkmak istedik. Biz doktorlar siyasi tavır sergilemiyoruz, marjinal de değiliz. Seçim öncesi bir toplumun örgütleriyle uyum içinde çalışacağız deyip de seçim sonrası sivil toplum örgütlerini yok sayanlara sözlerine hatırlatıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *