ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emniyet kemerinizi takmayı unutmayın

Emniyet kemerinizi takmayı unutmayın
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 17.09
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 17.18
Şoförler ve otomobilciler odası başkanı Salman Çelikadam, bayramda trafiğe çıkacak vatandaşların daha dikkatli araç kullanması gerektiğini söyledi.

Çelikadam, Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafiğe çıkacak olan sürücülerin, hava ve yol durumunu kontrol ederek trafiğe çıkmasının birçok kazanın önüne geçeceğini ifade etti.

Vatandaşların trafiğe çıkmadan önce araçlarını kontrolden geçirilmesi ve kar yağışı olabileceğini dikkate alarak, kış avadanlıklarını yanına almasının, araçlarının yolda kalmaması açısından önemli olduğunu belirten Çelikadam, “Sürücülerimiz yoğun bayram trafiği ne yakalanmamak için arife gününden önce yola çıkmalı” dedi.

Çelikadam, sisli ve yağışlı olan bölgelerdeki sürücüleri çok gerekli olmadıkça trafiğe çıkmaması gerektiğini belirterek, sürücülerin bayram trafiğinde daha dikkatli olmasının kazaların önlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bayramların trafik kazalarının en yoğun yaşandığı dönemler olduğunu ve bu dönemlerde ki trafik kazalarında daha çok can kaybı yaşandığını ifade eden Çelikadam, kazaların önüne geçilmesi için sürücülere büyük sorumluluk düştüğüne dikkati çekti.

Çelikadam, trafikte aşırı hız, alkollü araç kullanma ve dikkatsizliğin büyük kazalara neden olabileceğini, kazasız ve güvenli bir yolculuk için trafiğe çıkacak sürücülerin gerekli bütün önlemleri önceden alması gerektiğini ifade etti.

Emniyet kemeri takma konusunda da uyarıda bulunan Çelikadam, “Bazı sürücülerimizin uzun yolculuklarda emniyet kemerini takmak istemiyor. Vatandaşlarımızın emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı olması bu Kurban Bayramı’nda da birçok vatandaşın hayatını kurtaracaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *