ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emniyetten örnek kampanya

Emniyetten örnek kampanya
YAYINLAMA: 15 Kasım 2023 / 23.21
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2023 / 23.55

Düğün evini cenaze evine çevirmeyin!

Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “Düğünlerde silah sıkılmaması” projesi kapsamında, yeni evlenen 3 yeni çift, hayvanat bahçesinde vatandaşlara düğünlerde silah sıkılmaması çağrısında bulunarak, yazılı mesajları dağıttı.

“Düğün evini cenaze evine çevirmeyelim”

Emniyet Müdürlüğünce başlatılan “Düğün evini cenaze evine çevirmeyelim” kampanyası kapsamında dünya evine girecek olan 3 çift dün akşam Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde Asayiş Şube Müdürü Olcay Çepe ile Basın Protokol Şube Müdürü Erkan Demircan'ın da katıldığı bir programda vatandaşlara düğünlerde silah sıkılmaması çağrısında bulunarak önceden hazırlanmış yazılı mesajları dağıttı.

Yüzlerce İnsan boş yere hayatını kaybediyor

Asayiş Şube Müdürü Olcay Çepe, “Toplum Destekli Polis Projesi” kapsamında, başlattıkları çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda düğünlerine katılacak davetlilerden silah sıkmamalarını ve gürültü yapmamalarını isteyen 3 çiftin bu dileklerini tüm vatandaşlara iletmek için bir araya geldiklerini belirtti. Düğün öncesinde, evlenen çiftler ve düğün salonu sahiplerini gürültü konusunda yazılı mesajla uyardıklarını kaydeden Çepe, şöyle konuştu: “Gaziantep’te düğün, nişan gibi mutlu günlerde insanlarımız silah sıkmayı bir gelenek biliyor. Oysa bunun bir suç olduğunun ve sonuçlarının ne kadar kötü olduğunun farkında dahi değil. Her yıl kaza kurşunu sonucu yüzlerce insanımız boş yere hayatını kaybediyor. Bir bu kadar insanımız da yaralanıyor. Vatandaşlarımızı bu yanlış gelenekten kurtarıp mutlu günlerini kana bulamamaları için eğitim çalışmasına ağırlık veriyoruz. Ne yazık ki bütün sözlü ve yasal uyarılara rağmen silah sıkmaya devam edenler bulunuyor”

Kötü alışkanlıkların önüne geçilmeli

Çepe, düğünlerde ve toplantılarda silah sıkmanın yasal olarak ağır ceza gerektiren suçlar arasında bulunduğunu, bu insanları yakalamak için sivil polis ekiplerinin düğünlere misafir olarak katılıp silah sıkanlar belirleyip, ilgili birimlere bildirerek yakalanmalarını sağladığını, ancak asıl amaçlarının insanları yakalayıp cezaevine göndermek değil, onları eğiterek bu tip kötü alışkanlıkların önüne geçmek olduğunu bildirdi.

Mutlu günlerin kana bulunmasına izin verilmemeli

Her insanın başına bir polis verilemeyeceğini, insanları ancak eğiterek bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Çepe, “Vatandaşlarımızın her türlü kötü alışkanlık veya geleneğe karşı olmalarını istiyoruz. Bu yararımıza olumlu yanıt veren evlenecek 3 çiftimizin bugün vatandaşlara buradan düğünlerinde silah sıkıp, mutlu günlerini kana bulamamaları çağrısı yapmaları bizleri sevindirmiştir bu tip etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Düğünlerde silah sıkılmasına karşıyız

Evlenecek çiftler adına konuşan Behzat İbili’de düğünlerde silah sıkılmasına karşı olduğunu bu kötü alışkanlıktan vazgeçmek için bütün evlenecek çiftlere ve ailelerine düğünlerinde silah sıkılmasına engel olmaları konusunda mesaj vermek için hayvanat bahçesine geldiklerini hafta sonu olması nedeniyle insanların yoğun olarak bulunduğu bu alanda bulunan binlerce insana bu dileklerini ilettikleri için mutlu olduklarını söyledi. Çiftler daha sonra turistik gezi treni ve faytona binerek hayvanların bulunduğu açık alanları gezdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *