ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

En huzurlu kent Gaziantep mi?

En huzurlu kent Gaziantep mi?
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 19.11
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 19.11
Son günlerde yaşanan olaylar, Gaziantep’in Türkiye’nin asayiş olayları açısından en huzurlu kentlerinden biri olduğunu söyleyen yetkililerin yanıldığını ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda tüyler ürpertiyor. Kent merkezindeki otelde onlarca insan silahlarla birbirine giriyor, yerel gazetelerin bürolarına molotof kokteylleri atılıyor, her gün onlarca insan hırsızlıktan mağdur oluyor.

İşsizlik, açlık, yoksulluk asayişi yerle bir etti

Yoğun göç alması nedeniyle son yıllarda büyük sorunlar yaşayan Gaziantep’te artık insanlar cadde ve sokaklarda güvenle yürüyemez hale geldi. Gelir adaletsizliğinin, işsizlik, açlık ve yoksulluğun artması, mafya türü örgütlenmelerin artık sıradan hale gelmesi yüzünden, kent merkezinde inanılmaz olaylar yaşanıyor.

Bu cesareti nereden alıyorlar?

Konuştukları herkesin mutlaka bir hırsızlık olayının mağduru olduğunu belirten vatandaşlar, “Gaziantep’te yaşamak her geçen yıl daha da tehlikeli hale geliyor. Adliyedeki hırsızlık, gasp ve fuhuş dosyasının sayısı her geçen gün hızla kabarıyor. Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de kentin göbeğinde 10-15 tane adam birbirine silahını çekip çatışmaya girmekten çekinmiyor. Böyle bir kentte yollarda güvenle yürümek mümkün mü? diye konuştu.

Kendimizi nasıl güven içinde hissedeceğiz?

Bazı yetkililerin Türkiye’nin asayiş açısından en huzurlu kentlerinden birinin Gaziantep olduğu şeklindeki açıklamalarını hayretle okuduklarını belirtenler, “Kentte ne oluyor, ne işler dönüyor? İki tane gazetenin bürosuna molotof kokteyli atılıyor, akıl alır gibi değil. Birilerinin çıkıp kentte olanlar konusunda halkı aydınlatması, bir daha bu tür olayların yaşanmaması için ne gibi tedbirler alındığını söylemesi gerekir ki, vatandaş huzur içinde olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Mafyalaşma toplumsal yaşamı tehdit ediyor

Gaziantep’teki suç oranının komşu beş ilde işlenen suç oranına eşit olduğu hatırlatılırken, mala ve cana karşı işlenen suçların azaltılabilmesi için yalnızca emniyet tedbirlerinin yeterli olmadığı, geciken adalet yüzünden mafya türü örgütlenmelerin süratle artarak toplumsal yaşamı tehdit eder hale geldiği ifade edildi.

Kente gelen yetkili gördüğü manzara karşısında dehşete kapılıyor

Kente gelen birçok yetkilinin, kentin ekonomik ve sosyal yapısını gördükten sonra dehşete kapıldığı ve gelecek günlerin daha da kötü olmaması için topyekun bir organizasyona gidilmesinin altını çizdiğini dikkat çekilirken, “Kentin insanları henüz gelecek günlere ne getireceğinin farkında değil. Gaziantep bu göç, işsizlik, açlık ve yoksullukla, gelecekte çok büyük felaketler yaşamaya gebe. Çok acil önemli tedbirlerin alınması, gelir dağılımındaki uçurumun önlenmesi, insanlara aş, ekmek, iş verilmesi lazım ki, sokaktaki olaylar önlenebilsin” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *