ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

En önemli sorunumuz işsizlik ve buna bağlı olarak açlıktır

En önemli sorunumuz işsizlik ve buna bağlı olarak açlıktır
YAYINLAMA: 10 Ocak 2022 / 14.02
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2022 / 14.02
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, ekonomik verilerin daha iyi olduğu bir dönemde gerginliklere, ülkenin tepesinde yaşanan siyasi ve kısır çekişmelere son verilmesini istedi.

Sanayinin kalbi Gaziantep’te atıyor

Sanayi Odaları Konseyi toplantısı Gaziantep’te yapılıyor. Toplantıya bazı bakanların yanı sıra başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi odaları konseyi başkan ve üyeleri ile çevre illerin oda başkanları katılacak. Yönetim kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi OIdası Başkanı Nejat Koçer, böyle bir toplantının Gaziantep’te yapılmasının önemli olduğunu belirterek, Türkiye’de üretimin önünü açacak, hatta belki de yepyeni bir anlayışın ortaya konacağını ifade etti.

Bölgeden 11 oda başkanı katılıyor

3-4 Mayıs tarihleri arasında Tuğcan Otel’de gerçekleştirilecek olan konseyi toplantısına Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen’in katılımı kesinlik kazanırken, toplantı 30 konsey üyesi ile birlikte aralarında Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Mersin, Adana ve ilçelerinden toplam 11 kentin Sanayi odası başkanlarıyla 30 konsey üyesi de katılıyor. Savaş sonrası yapılan ilk sanayi konseyi toplantısı yönetim kurulu başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yönetecek. Toplantıya ayrıca gümrük müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Adem Şahin de katılıyor.

Toplantıyı çok sayıda gazeteci izleyecek

Toplantının Gaziantep’te yapılmasının önemli olduğunu, bu amaçla organizasyonu çok geniş tuttuklarını ifade eden Nejat Koçer, “Toplantıyı izlemek için yaygın basında” yaklaşık 58 gazeteci de geliyor. Bunlar arasında köşe yazarlarına, ekonomi muhabirlerine kadar herkes var” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası ve Borsa ziyaret edilecek

Konuk heyet yarın yapılacak Gaziantep Sanayi Mdası meclis toplantısına katılacak. Daha sonra Gaziantep Ticaret Odası ve Ticaret Borsasını, başkan ve konsey üyeleri ziyaret edecek. Cuma akşamı tüm katılımcılarla birlikte Tuğcan Otel’de bir akşam yemeği verilecek. Konseyi toplantısı Tuğcan Otel’de cumartesi günü saat 10:00’da büyük salonda yapılacak.

Gümrük binası açılıyor

Kavaklık Baro lokalinde açık havada verilecek yemekten sonra, akşam saat 5:00’te serbest bölge tarafından yapılan Gaziantep gümrük binasının açılışı yapılacak. Açılışa gümrük müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, Sanayi Bakanı Müsteşarı Adem Şahin ve Gaziantep milletvekilleri de katılacak. Görev yapmış ama şu an mecliste bulunan milletvekilleri de bu toplantıya iştirak edecek.

Konseyi toplantısı altı yıl önce

yine Gaziantep’te yapılmıştı

Konseyi toplantısının özellikle bu tarihte Gaziantep’te yapılıyor olmasının özel bir anlamı olduğuna dikkat çeken Koçer, sanayi konseyi toplantısının bundan altı yıl önce Gaziantep’te yapıldığını söyledi. Savaş sonrası, özellikle ekonominin de biraz çıkışa geçtiğini ileri süren Koçer, daha iyi bir ekonomik atmosferin ortaya çıktığı dönemde, artık üretimin ve istihdamın daha öne çıktığı sırada, bu toplantının yapılmasının önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:

En büyük sorun işsizlik

“Bu toplantının Gaziantep’te yapılması bizim için çok anlamlı. Buradan Türkiye’ye verilecek mesajlar, Türkiye’de üretimin, işsizliğin, açlığın ve sefaletin ülkenin birinci gündemine alınması çok önemli. En büyük sorunumuz işsizlik, ikincisi de işsizliğe bağlı olarak açlıktır. Bu insanların yaşam mücadelesini ortadan kaldıracak yegane unsur üretimdir. Türkiye’de üretimin gündemde birinci sırayı alması ekonomik verilerin daha iyi olduğu bir dönemde gerginliklere son vererek ülkenin tepesinde yaşanan siyasi çekişmeleri, kısır çekişmelere son verilmesini istiyoruz. Tüm gücümüzle ülkede üretimin artırılmasına ve istihdamın artırılmasına vermemiz gerekir. Özellikle bu anlamda konseyi toplantısı çok önemli. İnanıyorum ki burada konuşulan konular Türkiye’de üretimin önünü açacak Hatta belki de yepyeni bir anlayış ortaya koyacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *