ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Enflasyon daha da düşecektir

Enflasyon daha da düşecektir
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2023 / 12.35
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2023 / 12.38
GSO Başkanı Nejat Koçer, Şubat ayı enflasyon rakamlarının sevindirici ve umut verici olduğunu belirterek, “Enflasyon 34 yıl Sonra tek haneli rakama inmesi ekonomik açıdan çok olumlu bir gelişme, bunun günlük hayata yansıması gerekir” dedi.

Koçer, Şubat ayı enflasyon rakamlarının Türkiye’de 1970 yılından bu yana ilk kez toptan eşyada (TEFE) yüzde 9.14, tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 14.28 artıp, tek haneli rakamların görüldüğünü hatırlattı.

Şubat ayı enflasyon rakamlarının düşük çıkacağının tahmin edildiğini, yaşanılan ekonomik süreçte bu sonucun doğal olduğunu ifade eden Koçer, “Enflasyonu yenmek için mücadele eden Türkiye’de, tek haneli rakamları görmüş olmak tabii ki çok önemli bir sonuç. 34 yıllık uzun bir süreçten sonra ilk kez enflasyonda tek haneli rakamları görmek biz sanayiciler için olduğu gibi vatandaşlar için de umut verici bir gelişme. Rakamlar çok iyi ancak bunun günlük hayata yansıması için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Enflasyonla mücadelede elde edilen rakamsal başarıya paralel olarak girdi maliyetlerinde ve günlük yaşamda da iyileşmeler beklediklerini kaydeden Koçer, “Öncelikle belirteyim ki enflasyonun düşmesine karşın, sanayi üretiminde sıkıntılar var. Hala, girdi maliyetleri çok yüksek. Piyasalarda beklenilen canlanma yok. Enflasyondaki düşüş, insanların yaşam kalitesine yansımalı. Bu konuda karamsar bir tablo çizmek istemiyoruz ama, enflasyonun düşmesinin olumlu etkilerini hem üretimde, hem de günlük yaşamda görmek için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Enflasyonun düşmesine paralel olarak faizlerin de düşmesi gerekir. Üretimdeki sıkıntıların aşılması durumunda istihdam konusundaki sorunun da çözülmeye başlayacağına inanıyorum. Ekonomik veriler olumlu olmasına karşın hâlâ işsizlik konusunda başarı sağlanamadı” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *