ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Engellilerde terhis sevinci

Engellilerde terhis sevinci
YAYINLAMA: 05 Ekim 2023 / 16.29
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2023 / 16.30
Vali Lütfullah Bilgin, vatan sevgisinin en üst değer olduğunu, Türk milletinin vatanı için seve seve canını vermekten çekinmediğini söyledi.

Bilgin, Gaziantep il Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen, “Engellilerin bir gün süreli temsili askerlik” töreninde yaptığı konuşmada, engelli gençlerin bir gün süreli de olsa sembolik olarak askerlik görevini yapmasının çok önemli ve anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Askerlik görevinin Türk milleti için kutsal bir görev olduğunu belirten Vali Bilgin, “Türk milleti, asker ocağını peygamber ocağı olarak adlandırır. Çocuğunu askere gönderirken gurur duyar. Tabii ki bu önemli vatan görevini engelli gençlerimizin de bir günlük de olsa yapma fırsatı bulması önemlidir” dedi.

Gaziantep il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Tüzün ise özürlü gençlerin bir günlük askerlik süresi içerisinde önemli bir görevi yerine getirerek vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda edebileceklerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Engelli askerler adına konuşma yapan görme özürlü Murat Ovayolu ise “Ben ve benim gibi engelli gençlerin bir günlüğüne de olsa vatan hizmetlerini yapıp terhis belgesini alması çok önemli. Şanlı ordumuzun engellileri kucaklayarak böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesi bizleri çok memnun ediyor. Ordumuzun bu önemli ve anlamlı davranışının tüm kurum ve kuruluşlarımıza da örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra engelli gençler yemin edip geçit töreni yaptılar. Törenlerden sonra ise Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Sezginer ve il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Tüzün engelli gençlerin terhis belgelerini verip onlara birer üniforma hediye etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *