ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eruslu, Erdoğan’ı savundu

Eruslu, Erdoğan’ı savundu
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2022 / 15.11
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2022 / 15.11
Yıllardır bunu bekliyorduk

Göreve geldiği günden beri dış politika başta olmak üzere hemen her konuda eleştirilerin hedefi olan AK Parti hükümetini savunan il başkanı Ökkeş Eruslu yapılan hizmetlerin övgüye değer olduğunu söyledi.

Onurlu davranıldı

“Ben AKP’li biri olarak özeleştiri yapacak hiçbir hata ve eksiklik görmüyorum” diyen Eruslu, AKP hükümeti şimdiye kadar hiçbir partinin başaramadığını başardı” dedi.

Eruslu, “Dış politikada da şu ana kadar ki hükümetlerden çok daha başarılı olduğuna inanıyorum. AKP’yi eleştiren partililer, şu anki süreçte görevde olsaydı, inanıyorum ki değil sağduyulu ve onurlu bir politika üretmek, aciz içine düşerlerdi. Ancak AKP Hükümeti’nin başkanı Tayyip Erdoğan, diğer ülkelerin karşısında hiç taviz de bulunmadı. Özellikle ABD’nin karşısında hiç eğilmedi. Bunun en iyi örneği de birinci tezkerenin beklediği dönemde yaşadık. Meclis’ten Türk milletinin beklediği karar çıktı. ABD’nin istediği karar değil” şeklinde konuştu.

Hükümet bu milletin özüdür

Eruslu, “ABD’ye giden Başbakan Erdoğan, George W. Bush’un karşısında eğilmedi. Bilakis aynı şartlarda masaya oturdu. Çünkü orada onurlu bir tarihe sahip, 700 yıla yakın dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun torunu olduğunu biliyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Ferdi olarak biz kimin karşısında olursak olalım benliğimizi koruruz. Bu yalnız siyasette değil, ticarette ve iktisatta da böyledir, hükümet bu milletin özüdür. Biz dış politikamızdan memnunuz, bu ülkenin tabanı da bunu biliyor. Bu politikaya devam edeceğiz. Sonuna kadar destekliyoruz. Bize değil, bize oy veren vermeyen herkese sorabilirsiniz, herkes bundan memnun” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *