ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eşit işe eşit ücret uygulaması kalkacak

Eşit işe eşit ücret uygulaması kalkacak
YAYINLAMA: 06 Eylül 2023 / 19.24
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2023 / 19.27
Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, öğretmenlik mesleğine yeni bir sistem getirilmek istendiğini, bu sistemle öğretmenlerin performanslarına göre rütbelendirilerek ücretlendirileceğini söyledi.

Bozgeyik, bu konudaki yasanın Başbakanlığa sunulduğunu ve yasaya göre öğretmenlerin aday, öğretmen, uzman ve başöğretmen şeklinde sınıflandırılacağını ve ücretlendirileceğini açıkladı.

Bozgeyik, “Yasaya göre her yıl ÖSYM tarafından düzenlenecek sınava girecek öğretmenlerin sınavda aldığı puanın yanı sıra başarı, kıdem, eğitim gibi kıstaslar dikkate alınarak kariyeri ve ücreti belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere apolet takmaya hazırlanıyor. Yasanın bu haline öğretmenlik mesleği, eğitim bilimi ve örgütlenme kültürü açısından karşıyız” dedi.

Sendikaların görüşleri alınmalı

Söz konusu düzenleme yapılırken eğitimcilerin ve sendikaların görüşlerine yer verilmediğini belirten Bozgeyik, “Bu düzenlemenin sendikaların görüşleri alınmadan belli bir aşamaya getirilmiş olmasını anlayabilmek ve kabullenmek zordur. Eğitimde toplam kalite, verimlilik, sözleşmeli personel, esnek çalışma gibi kavramların performans değerlendirmesiyle eş zamanlı olarak ortaya çıkmasının rastlantı olmadığını görmek gerekir” diye konuştu.

Dayanışma ve paylaşım ortadan kalkacak

Yasanın mesleki dayanışmayı ve paylaşmayı ortadan kaldıracağını, öğretmenleri yarışa sokacağını eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıracağını belirten Bozgeyik, “Öğretmenlerin sınıflandırılması yerine ücretler başta olmak üzere tüm ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *