ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf, bölgede savaş istemiyor

Esnaf, bölgede savaş istemiyor
YAYINLAMA: 28 Haziran 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2021 / 15.18
ABD’nin Irak’a saldırmasıyla başlayacak savaşın Türkiye’ye özellikle de bölge ekonomisine ağır bir darbe indireceğini ifade eden ESOB eski Başkanı Ökkeş Özpolat, bölgede savaş istemediklerini açıkladı.

Körfez krizinde esnafın uğradığı zararın halen karşılanamadığını söyleyen Özpolat, “Körfez krizi ile esnafın büyük bir kesimi yok oldu. Halen devam eden ambargonun sıkıntısını yaşıyoruz. Bölgede ticaret tam olarak yapılamıyor. Eğer böyle sıkıntılı dönemde, hele hele ülkenin içinde bulunduğu kriz halen devam ederken, savaşın yaratacağı nedeniyle yeni krizin oluşması bölgede ticareti tamamen bitirir. İşler bıçak gibi kesilir. O zaman çok az sayıda esnafın dışında tüm esnaf kepenk kapatır iflas eder iş yapamaz. Böylece işsizlik artar, huzursuzluk tırmanır. Onun için Irak’a yönelik bir savaşta Türkiye yer almamalı, hatta savaşın olmaması içinde ağırlığını koymalı” dedi.

ABD bölgede kendi varlığını dikta ettirmek için savaş açtığını ve bölgedeki petrole el koymak için bunu yaptığını, ancak Türkiye’nin çıkarlarına tamamen ters olan bir savaş olduğunu söyleyen Özpolat, “Irak silah denetçilerini ülkesine çağırıyor gelin denetleyin diyor, ama ABD kabul etmiyor. Çünkü niyeti farklı. Türkiye’nin böyle bir savaşın içerisinde olması tamamen aleyhimize olacaktır” diye konuştu. Kış mevsiminde olası bir savaşın sıkıntısının çok daha ağır olacağın ifade eden Özpolat, “Önümüz kış savaş durumunda esnaf çok perişan olur. Çünkü ticaret olmaz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *