ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf Kefalet’te işler yine arapsaçı

Esnaf Kefalet’te işler yine arapsaçı
YAYINLAMA: 04 Mart 2022 / 14.40
GÜNCELLEME: 04 Mart 2022 / 14.40
Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda kurulu düzenlemek için bir araya gelen birkaç kooperatif üyesi, yönetimin hazırlık yapmamış olmasını noter çağırarak kayıt altına aldı.

Gaziantep Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde geçtiğimiz günlerde iki seferde yapılabilen olağan mali kurula eklenen seçim maddesi ile Ömer Yılmaz yeniden başkan seçilirken, mahkeme kararı ile yapılan genel kurulun ve seçimin geçersiz olduğu, ayrıca taşınmazların satışına ilişkin maddelerinde iptal edildiği açıklandı.

Geçen ay içinde kooperatif salonunda yapılan seçimde Ömer Yılmaz’ın yeniden başkan seçildiği genel mali kurulun mahkeme kararı ile iptal edildiği, alınan bu kararla dün mali kurulun Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda yapılması gerektiği belirtilirken salona, 9-10 kişi dışında kimse gelmedi.

Bunun üzerine Uğur Acıoğlu, İsmet Kök, Mehmet Sarıbal, İhsan Karabay ve birkaç üye noter çağırarak salonda, yönetim tarafından herhangi bir hazırlık yapılmamış olduğunu tutanakla kayıt altına aldırdı. Mahkeme kararına göre, geçen ay içinde yapılan mali genel kurulda kabul edilen ve kooperatife ait taşınmazların satışı ile ilgili dokuz ve onuncu maddelerin geçerliliği de kalkmış bulunuyor.

Dün yapılması gerektiği halde yapılmayan genel kurulun 25 Haziran‘da yine Çetin Emeç toplantı salonunda yapılacağı belirtildi. İşlerin bir türlü açığa kavuşmadığı kooperatifte işlerin bu denli karmaşıklaşarak arapsaçına dönmesinin nedenini Sanayi ve Tcaret Müdürlüğü eski yetkililerinin, genel mali kurula divan başkanlığı yapanlar ve mevcut yönetim olduğu ileri sürüldü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *