ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf Kefalette kongre rezaleti

Esnaf Kefalette kongre rezaleti
YAYINLAMA: 21 Mart 2022 / 15.17
GÜNCELLEME: 21 Mart 2022 / 15.17
Gaziantep Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde dün muhalifler tarafından yapılan kongre ile işler iyice karıştı. Ömer Yılmaz, dün yapılan kongrenin geçersiz olduğunu iddia ederken, dünkü kongrede başkan seçilen Uğur Acıoğlu, Ömer Yılmaz’ın kongresinin geçersiz olduğunu iddia ediyor.

Tarafların ikisi de ellerinde mahkeme kararı olduğunu öne sürerken, son durumla birlikte işler arap saçını da geride bırakarak, herhangi bir deyimle anlatılamayacak hale geldi.

153 üye katıldı

Büyükşehir belediyesi Çetin Emeç toplantı salonunda bir hafta önce kimsenin katılmaması nedeniyle dün çoğunluk aranmaksızın ve 153 üyenin katılımıyla yapılan olağan mali genel kurulda, gündemdeki 13 madde görüşüldü. Ömer Yılmaz, kendisinin mahkemeye verildiğini, ancak mahkemenin temmuz ayının 16’sında toplanarak karar vereceğini belirterek, “Bu kongre geçersiz. Ben bu kongreyi tanımadığım için belgeleri de getirmedim. Ben kongreye katılmak için gelmedim. Sadece bu kongrenin geçersiz olduğunu belirtmek için geldim. Biz bu raporları sunmak için geldik” derken, mahkeme kararlarını divana vererek tutanak altına alınmasını istedi.

Raporlar mevcut olmadığı için okunamadı

Gündem de yer alan gelir, gider, faaliyet, denetim raporları mevcut olmadığı için okunamazken denetim kurulu Üyesi Cengiz Toptaş, yönetim adına değil, denetim adına hazırlanan raporu okudu. Toktaş, yönetimden denetim için belgeleri istediklerini, ancak yönetimin kendilerine belgeleri teslim etmediğini söylerken, “Bu yüzden Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca yönetimdeki bazı kişiler tüccar olduğundan yönetime giremeyecek durumda oldukları için de suç duyurusunda bulunduk. Buna rağmen yönetimden çekilmediler. Denetim kurulu olarak yönetim kurulunu ibra etmiyoruz” dedi. Bunun dışında hiçbir raporun okunmadı kongrede, Uğur Acıoğlu’nun verdiği seçim maddesi teklifi gündeme alındı.

Ben dağ başında değilim

Bunun üzerine söz alarak kürsüye çıkan Ömer Yılmaz, kendilerinin yaptığı kongrenin geçerli olduğunu, ancak muhalifler tarafından mahkemeye başvurulduğunu ve mahkemenin devam ettiğini hatırlatarak, Ben dağ başında değilim. Hükümet var, komiser var, mahkeme var, emniyet var. Kimse gidip zorla bir yeri işgal edemez. Benim burada bulunmamda engel varsa yakamdan tutup kodese atarlar. Ben bu genel kurulu tanımadığım için belgeleri getirmedim. Şerefimizle geldik, şerefimizde de gitmesini biliriz” dedi. Daha sonra Ömer Yılmaz ve yandaşları salonu terk ederken, gündeme eklenen seçim maddesine geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimle başkan seçilen Uğur Acıoğlu yaptığı kısa açıklamada, “Biz kimseyi suçlamıyoruz. Her zaman daha iyisini yapacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *