ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnafa kredi verilmeye başlandı

Esnafa kredi verilmeye başlandı
YAYINLAMA: 23 Nisan 2023 / 19.27
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2023 / 19.27
Gaziantep esnaf kredi kefalet kooperatifi ortaklarına kredi vermeye başladı. Kooperatif başkanı Ömer Yılmaz, 2,5 yıl aradan sonra ortaklarına kredi vermeye başladıklarını belirterek, şu ana kadar 50 üyeye kredi verdiklerini açıkladı.

Yılmaz, sicil affı ile birlikte mağdur olan esnafa kredi vermeye de başladıklarını açıkladı.

1,5 trilyon borç 350 milyara düştü

Esnaf kredi kefalet kooperatif başkanı Ömer Yılmaz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantı da, göreve geldiklerinde kooperatifin bankaya 1,5 trilyon olan borcunun şimdi 350 milyara düştüğünü, kalan parayı da taksite bağladıklarını açıkladı. Esnafa kredi verir duruma geldiklerini söyleyen Yılmaz, “Uzun aradan sonra ortaklarımıza kredi vermeye başladık. Şu ana kadar 50 civarında ortağımıza kredi verdik. İhtiyacı olanlara kredi veriyoruz. Esnaf gelsin kooperatifine sahip çıksın ve kredisini alsın. Ayrıca geçmiş yıllarda borcunu ödemedikleri için sicili bozuk olanlarla ilgili olarak hükümetin aldığı yeni bir kararla bunlar affedildi. Böyle durumda olanlar çek, senet veya icra gibi yerleri olan borçların ödedikleri takdirde kredi talep edebilecekler” dedi.

15 milyar kredi veriliyor

İsteyen esnafa %30 faizle, 15 milyara kadar kredi verebildiklerini söyleyen Yılmaz, toplam 8000 üyeleri bulunduğunu hatırlatarak, 300 üyeden 500 milyar civarında alacakları bulunduğunu, bunlarla ilgili yasal işlemlerin devam ettiğini kaydetti. Eski kooperatif yöneticileri ile ilgili açılan davanın halen devam ettiği kaydedildi. Esnaf kredi kefalet kooperatif başkanı Ömer Yılmaz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplantı düzenledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *