ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fabrika yerine üniversite açalım

Fabrika yerine üniversite açalım
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 13.56
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 13.57
Gaziantep lisesinden mezun olan ünlü simalar bir araya geldi. Vali Lütfullah Bilgin, toplantıda Gaziantep’in eğitim de hak ettiği yerde olmadığını söyledi

Gaziantep lisesi mezunları derneğinin baklava gününde dikkatler yine eğitime çekildi. Vali Lütfullah Bilgin ve Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan yaptıkları konuşmalarla Gaziantep’teki eğitimin geri kalmışlığı üzerinde dururken, bu durumun kente yakışmadığını vurguladı. Gaziantep’te özel bir üniversite ihtiyaç olduğu belirtilirken, iş adamlarının sürekli fabrika açmak yerine biraz da eğitime ve bilime yatırım yapmaları istendi.

Hedef çağdaşlık

Vali Lütfullah bilgin, “Millet olarak hedefimizin açık olduğunu, bunun da Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık olduğunu belirterek, çağdaş uygarlık zenginlik demektir, kalkınmışlık demektir. Biz millet olarak hem kalkınmak, hem zengin olmak istiyoruz. Bunun yolu da insana yapılan yatırımdır” dedi.

55 vilayet Gaziantep’ten daha iyi

1970 yıllarında Gaziantep lisesinin Türkiye’de liseler arasında birinci olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Bu insana gurur veriyor. Ama bugün maalesef elimizdeki eğitimin durumu gurur ve mutluluk duyacağımız bir durumda değil. Geçen yıl üniversiteye öğrenci göndermedi Gaziantep 46. oldu. Bu yıl 36.. Üniversiteye öğrenci yerleştirmedeki başarımız 50 Beşincilik. Yani 55 tane vilayet, Gaziantep’ten daha iyi. Gaziantep milli kurtuluş mücadelesine öncülük etmiş. Ülkemizin kalkınmasına Sanayi ve ticaret alanındaki başarısına öncülük etmiş bir şehir. O zaman eğitimde başarılı olmamız da mümkün. Devletin kaynaklarının yanı sıra fertlerinde katkısına ihtiyaç vardır. eğer bu ülkenin insanları olarak yarınlarla gurur duymak istiyorsak okullaşmayı çok daha iyi hale getirmeliyiz. Türkiye genelindeki başarının içerisindeki durumumuz bu. Gaziantep ye yakışmıyor. Yarınlarda çok daha başarılı olmak için her kesimdeki vatandaşımız ve sivil toplum örgütlerimizle yola çıktık. Okul yap, adını yaşat kampanyanız sürüyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim biçiminin aynaya yansıyan açık bitimi

Gaziantep’in bulunduğu noktada şikayet edilen konuların başında eğitim ve sosyal gelişmelerdeki eksikliklerin geldiğine ve Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, “Eğitimdeki geri kalmışlığın aslında yalnız Gaziantep’in de sorunu olmadığını belirterek, eğitimdeki geri kalmışlık Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim biçiminin aileye yansıyan açık biçimidir. Zaten yıllardır eğitim ve sağlığa, insana yeterli değer verilseydi, bunları tartışmaya gerek yoktu. Ancak Gaziantep lisesi mezunlarının son yıllarda kendi okullarına ilgisinin artması, okuldaki eksikliklerin giderilmesini sağlayacaktır. İnanıyorum ki sanayi şehri dediğimiz, marka olma yolunda mesafe almaya çalıştığımız kentimizde eğitimde alınacak ciddi mesafelerle yapacağımız ciddi katkılarla Gaziantep’e göstereceğimiz duyarlılıklar yetişmiş insan daha çok başarma şansı elde edecek” dedi.

Biraz daha bilim biraz daha bilim dersek karanlıkları aydınlatırız

Gaziantep’te ilk önce tek lise olduğunu, şimdiyse farklı okullarında bulunduğunu belirten Doğan, “Ama bu okulların yanında Gaziantep’te çok ciddi özel üniversite ihtiyaç var. Zaten devletin bu işin altından kalkamadığını hep birlikte görüyoruz. Artık bireylerin de eğitime vakıflar aracılığıyla veya ciddiye anonim şirketlerle şirketleri ile de olsa katkıda bulunmasının zamanı geçti bile. Bu nedenle değerli iş adamlarımıza bir fabrika daha bir fabrika daha açmak yerine bir üniversite daha, bir üniversite daha açması, çok daha iyi olacaktır. Eğer biraz bilim dersek önümüzdeki karanlıkları aydınlatırız” şeklinde konuştu.

Bu arada düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Gülistan Parlak ile ikinci olan Sevilay Beşlioğlu, üçüncü Gülin Aydın’a hediye verildi.

Baklava gününde eğitim gündeme taşındı

Gaziantep lisesi mezunları ve mensupları derneği tarafından düzenlenen geleneksel baklava günü dün kutlandı. Gaziantep lisesinden mezunlar önce sınıflarda bir araya geldi ve okul dönemleri ile ilgili anlarını anlattı. Daha sonra spor salonunda Gaziantep yemekleri ikram edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *