ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fahri trafik müfettişi sayısı artırılacak

Fahri trafik müfettişi sayısı artırılacak
YAYINLAMA: 19 Temmuz 2023 / 21.01
GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2023 / 21.01
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ilimizde 105 olan fahri trafik müfettişi sayısının 500’e çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

Fahri trafik müfettişliği yönetmeliğinin 12. Maddesinde ‘Her ilin müfettiş sayısı, o ildeki merkez ve trafik tescil kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde iki oranında tespit edilir’ denilirken, fahri trafik müfettişliğinde aranan şartlar şöyle açıklandı: “TC vatandaşı olmak, 40 yaşında olmak, yüksek okul mezunu olmak, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına neden olmamış olmak, son 5 yıl içerisinde 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması, kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak.”

Mülki idari amirliği sınıfında görev yapanlar ile emniyet hizmetleri sınıfında rütbeli olarak görev yapanlar, bu görevi yaptıktan sonra ayrılanlarla emekli olanlar da ‘40 yaşında olmak ve Yüksek Okulu mezunu olmak’ şartlarının aranmadığı belirtildi.

Fahri trafik müfettişi olmak isteyen ve yukarıdaki şartları taşıyanların Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube müdürlüğüne başvurması gerektiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *