ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Faizlerin üzerinden traktörle geçeceğiz”

“Faizlerin üzerinden traktörle geçeceğiz”
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2021 / 13.23
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, KOBİ’lerin kredi faizini sileceğini, Halkbankası'nı esnafın bankası, Ziraat Bankası’nı çiftçinin bankası yapacağını belirterek çiftçiye 6 milyar dolar kredi sözü verdi. 225 milyar dolar öz kaynakla hükümete talip olduklarını söyleyen Çiller, Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal’ı da eleştirerek, “Yüreğiniz varsa çıkın karşıma, çıkın” diye konuştu.

Partisinin eski Otogar Meydanı’nda dün düzenlediği mitinge katılan Çiller, burada az sayıda kalabalığa hitap etti. 1999’da Ecevit’e verilen oyları istediğini ifade eden Çiller, “4 Kasım’da iktidara geldiğimizde faizlerin üzerinden traktörlerle geçeceğiz. Bu ülkeye kıratın bereketi lazım. Ülkenin şu anda en büyük sıkıntısı işsizlik. Bir seferberlik ilan edeceğiz, istihdamı sağlayacağız. 1999 Seçimlerinde ülkeyi emanet ettiğiniz hükümet, ekonominin başına Amerika’dan ithal bir ekonomi bakanı getirdi., Türkiye bu adamın bilinçsiz politikaları sayesinde zor duruma düştü. Şimdi de ekonomiyi batıran o şahıs sol bir partiden milletvekili adayı oldu. Şimdi soruyorum, bu ülkeyi onlara emanet edecek misiniz? Derviş elinizdeki traktörü aldı, bu defa eldeki toprağa göz dikti. Derviş yüzünden Traktör gitti, bu defa toprakta gider. İşi ehline verin” dedi.

Ülke yönetimine talip olanları açık oturuma çağırdığını kaydeden Çiller şöyle konuştu: “Bir tane Tayyip Erdoğan var biliyorsunuz. 3 Kasım’da var ama 4 Kasım’da yok. Hep söyledim bir defa daha söylüyorum. Eeyy Tayyip Erdoğan, eğer yüreğin yetiyorsa korkmuyorsan çık karşıma. Çık da şu ülkeyi nasıl idare edeceksen görelim. Bunlar benim adımı duyunca yok oluyor. Baykal ile Erdoğan’ı sürekli açık oturuma davet ediyorum. Bunları halk tanısın diye ama çıkamıyorlar karşıma.

KOBİ’lerin kredi faizini sileceklerini, Halk Bankası’nı esnafın, Ziraat Bankası’nı da çiftçinin bankası yapacaklarını söyleyen Tansu Çiller, “Bu ülke zengin bir ülkedir. Ama iyi idare edilemedik. Kriz aslında sizin kriziniz değil yöneticilerin kriz” diye konuştu. Ülke yönetimine 225 milyar dolar öz kaynakla talip olduklarını ifade eden Çiller, “Bunu size vermek için geliyorum. Bana 1.5 milyar dolar çiftçiye veriyorum diye kızıyorlardı. Bu defa 6 milyar dolar ile geliyorum. İşi ehline vereceksiniz. 3 Kasım’da 20 saniyede oy vereceksiniz. Ama bu 20 saniyede 20 yıl etkilenecektir. Şimdi inadına onlara, Çiller’in karşısına çıkamayanlara, işi bilmeyenlere oy verirseniz 20 yılınız gider. Sağda macera solda ne var Derviş. Sağ öyle, sol böyle. O zaman bu işini ortası yok mu, doğru yolu yok mu? Var. Şahlandırın kıratı, Türkiye’ye ve Gaziantep’e hep birlikte yeniden başlayalım, yeniden üretim ve iş. İşsizlik kabusu bitsin "şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *