ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fakirin umudu şifalı bitkilerde

Fakirin umudu şifalı bitkilerde
YAYINLAMA: 11 Mart 2025 / 10.41
GÜNCELLEME: 11 Mart 2025 / 10.41

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayanların ilaç alamamasından dolayı bitkilerle tedavi yöntemini tercih ettiği belirtilirken, sosyal güvencesi olanların ise en fazla zayıflatıcı özelliği bulunduğu bilinen bitkileri tercih ettiği açıklandı.

Zayıflatıcı bitkiler yoğun ilgi görüyor

Şifalı bitkilerin geçmiş yıllardan beri kullanıldığını, ancak bazı dar gelirli vatandaşların bu bit-kilerden pek çoğunu ucuz olmasından ötürü ilaç niyetine tercih ettiğini belirtin bitki satıcısı Hamit Gültekin, "Şifalı bitkiler, öteden beri toplumun başvurduğu tedavi kaynaklarından biridir. Tıp ne kadar gelişirse gelişsin, şifalı bitkilerin önemi yadsınamaz. Hatta pek çok ilacın bile bitkilerden yapıldığı söyleniyor. Belki bitkilerden çok daha etkili ilaçlar vardır. Fakat bazı dar gelirli insanlar ilaçların pahalı olmasından ötürü, daha ucuz olan bitkileri tercih ediyor. Özellikle bazı bitkileri tedavide kullanacaklarını söyleyen insanlara sosyal güvenceleri olup olmadığını soruyoruz. Bunların büyük bölümü Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'lı olmadıklarını söylüyor" dedi.

Köylü kadınlar da şifalı otları toplayıp satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

Sağlıklı ve geliri olan kimselerin ise özellikle zayıflatıcı bitkilere ilgi gösterdiklerini dile getiren Gültekin, "Zayıflatıcı özelliği bulunan mısır püskülü farklı yaş gruptan hanımların tercihi oluyor. Bunun arkasından en çok tercih edilen ise böbrek taşı düşürmesi özelliğiyle tanınan altınotudur" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *