ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fırınların neredeyse tamamına yakınında hijyen kurallarına dikkat edilmiyor

Fırınların neredeyse tamamına yakınında hijyen kurallarına dikkat edilmiyor
YAYINLAMA: 05 Kasım 2023 / 16.51
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2023 / 16.51
Sağlık Müdürlüğü’nün fırıncıları eğitmek için düzenlediği toplantı fiyaskoyla sonuçlandı… 700 fırıncıdan yalnızca 25’i eğitim almaya gerek duydu

Gaziantep Türkiye’nin en kalitesiz ve sağlıksız ekmek üretilen kentlerinden biri. Kentte gereğinden fazla olan ekmek fırınının denetimi ise son derece sağlıksız. Buna karşın Sağlık Müdürlüğünün sağlıklı ekmek üretimi konusunda fırıncıları eğitmek için düzenlediği toplantıya 700 esnaftan yalnızca 25’i katıldı.

Başkan bile şaşırdı

Katılım oranı Oda Başkanını bile şaşırttı. Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Hanifi Duran, “700’e yakın üyemiz bulunmasına rağmen, etkinliğe katılımın bu kadar düşük olması ve sadece 25 üyenin katılımını düşündürücü buluyorum” diye konuştu.

Sağlıklı ekmek üretimi konusundaki bilgilendirme toplantısı fiyasko oldu

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında fırıncı esnafına sağlıklı üretim konusunda bilgi verildi.

Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Ziya Yıldırım, toplum sağlığının korunması için eğitim çalışmaları ve denetimlere büyük önem verdiklerini ifade etti.

Yıldırım, toplum sağlığının korunması için gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Hanifi Duran ise konuşmasında odaya kayıtlı 700’e yakın üyeleri bulunmasına karşın, etkinliğe katılımın oldukça düşük olduğuna dikkat çekerek, “Toplantıya sadece 25 üyenin katılmasını düşündürücü buluyorum” dedi

Toplantıda ayrıca Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Gıda Mühendisi Aziz Kılıç’da katılımcılara, Gayri Sıhhi Müesseseler Yönetmeliği, çalışma izinleri, periyodik denetimler ve yeni gıda yasası hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *