ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fırsatları kaçırmamalı

Fırsatları kaçırmamalı
YAYINLAMA: 10 Ocak 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2022 / 14.03
Irak’ın yeniden yapılandırılmasında Türkiye’nin mevcut konumunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden işadamları, Türk firmalarının ihracat imkanlarını artırmak için temas mekanizmalarının oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeli

Gaziantep Ticaret Odası’nın Nisan ayı olağanüstü meclis toplantısı yapıldı. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Yağcı toplantıda yaptığı konuşmada, ekonomideki iyimserliğin devamı için Türkiye’nin önüne gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini açıkladı. Yağcı sözlerine şöyle devam etti: “Uzakdoğu’da baş gösteren sars olayı ve Irak’ın yeniden yapılandırılması Türkiye için önemli bir gelişmedir. Irak Savaşı’nın bitimi özellikle turizm sektörünün canlandırılması ve Türk firmalarının Irak pazarına yeniden girmesi açısından oldukça önemli gelişmeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu olay iyi değerlendirilemediğinde, dünya turizm pastasından sadece %2 dilimlik bir paya sahip olan ülkemizin daha fazla turizm gelirine sahip olması ile, savaş öncesi Irak’ın önemli bir ticari partneri olan Türkiye’nin ve Türk firmalarının mevcut pazardan daha fazla yer alması olarak karşımıza çıkacaktır” dedi.

Türkiye’nin kaybedecek zamanı yoktur

Bu gelişmeleri Türkiye adına daha iyi değerlendirmek için etkin politikaların üretilerek, mekanizmanın oluşturulması gerektiğini kaydeden Zeki Yağcı, bu aşamada hükümete ve iş dünyasına önemli görevler düştüğünü söyledi ve “Türkiye’nin birinci önceliği ve en önemli sorunu ekonomidir. Ekonomik iyileşme sinyallerinin görüldüğü bir dönemde hemen harekete geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin kaybedecek zaman yoktur ve bu aşamada herkesin ve kişi üzerine düşeni yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *