ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fıstıkta 70 bin ton rekolte bekleniyor

Fıstıkta 70 bin ton rekolte bekleniyor
YAYINLAMA: 23 Mart 2022 / 14.58
GÜNCELLEME: 23 Mart 2022 / 14.58
Gaziantep yöresinde bu yıl antepfıstığı ve zeytinde yüksek rekolte beklentisi üreticileri memnun ederken, üreticinin mağdur olmaması için taban fiyatın erken açıklanması istendi.

Üretici yeni mahsulü dört gözle bekliyor

Doğal bir felaket olmadığı takdirde iki yılda bir ürün veren antepfıstığında bu yıl 70.000 ton civarında rekolte beklendiği ifade eden ziraat odası yetkilileri, “Herhangi bir hastalık veya benzeri afet olmadığı takdirde bu yıl bol miktarda ürün bekliyoruz. Çiftçi mevcut hayat pahalılığında yaşamını çok zor sürdürüyor. Sürekli borç içinde yaşıyor. Onun için böyle sıkıntılı ve zor dönemde bol verim onları büyük ölçüde rahatlatacak” dedi.

Taban fiyatlar erken açıklansın

Ürünlerin taban fiyatının erken açıklamasını isteyen yetkililer, “Taban fiyatlar sürekli geç açıklanıyor, bu da çiftçi çok zor durumda bırakıyor. Borcu olan çiftçi ürününü erken satmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra günün koşullarına uygun taban fiyat açıklanmalı” dedi. Rekolte beklendiği gibi 70.000 tonu bulursa üreticinin yüzü gülecek. Geçen yıl fıstıkta beklediği ürünü alamayan Üretici bu yıl dört gözle hasat mevsimine bekliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *