ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ 3 trilyon toplayabildi

GASKİ 3 trilyon toplayabildi
YAYINLAMA: 30 Mart 2022 / 13.32
GÜNCELLEME: 30 Mart 2022 / 13.32
GASKİ faizleri sildi, ama abonelerin umurunda değil

GASKİ’nin 68.000 borçlu aboneden toplam 375.000 fatura karşılığında 20 trilyon TL alacağı olmasına rağmen, taksitlendirme uygulanmasından şu ana kadar yalnızca 3 trilyon TL tahsil edildi. Uygulamanın bitimine bir haftadan az bir zaman kalmasına rağmen, borçlu abonelerin büyük bölümü ile resmi kurumların başvuruda bulunmadığına dikkat çekildi.

Ödenmeyen 375.000 fatura var

Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürü Hasan Savrun, 230.000 civarında abone bulunduğunu hatırlatarak, bunun 68 binini borçlu olduğunu, ödenmeyen fatura sayısının 375.000, miktarının ise 20 trilyon civarında olduğunu açıkladı. Bu rakamın yalnız ana parayı kapsadığını hatırlatan Savrun, “1 Haziran’dan itibaren su borcu olan abonelerin gecikme faizleri silindi ve kalan ana para üç eşit taksite bölündü” dedi.

GASKİ su borcu olanların faizini sildi, ama abonelerin çoğu halen ilgisiz. Ancak son günlerde başvuru sayısında biraz artış olduğu kaydedildi.

Savrun, “Borçlu aboneler başvurmaları halinde bu uygulamadan faydalanabilecek. Uygulama 25 Temmuz’da sona eriyor. Aksi halde faiz ödemek zorunda kalacaklar” dedi.

Şu ana kadar 3 trilyon toplandı

Uygulama kapsamında şu ana kadar borçlu 9312 abonenin başvurup borcunu peşin olarak ödediğini hatırlatan Savrun, peşin tahsil edilen miktarın 2 trilyon civarında olduğunu, bu arada taksitlendirme yaptırılan miktarında 954 milyar olduğunu belirterek, böylece toplam tahsilatın ancak 3 trilyon ulaştığını açıkladı. Bu rakamın borsa abonenin %15’ine tekabül ettiğini kaydeden Hasan Savrun, “Süre çok azaldı. Borçlu aboneler gelip başvurusunu yapsın ve faiz ödemekten kurtulsun. Böyle bir imkan bir daha olmaz. Aksi halde 25 Temmuz sonrası borçlarını icra kanalıyla tahsil edeceğiz. Bu konuda taviz verilmeyecek” diye konuştu.

GASKİ ödüyor, onlar ödemiyor

GASKİ olarak TEDAŞ ve vergi dairelerine olan borçları ödemek için bu kurumlara başvurduklarını ve kurumların taksitlendirme imkanından faydalandıklarını açıklayan Savrun, aynı zamanda sağlık sigorta kurumlarına olan prim borçlarını da aksatmadan ödediklerini belirterek, “Fakat resmi kurumlardan su parası alacağımız var, hiçbiri oralı olmuyor. Faizlerin silinerek yalnız ana paranın tahsil edilmesi uygulamasından faydalanmak için hiçbir kurum başvuru yapmadı. Bizim diğer kurumlara olan borçlarımızı öderken onların bize olan borcunu ödememesi çok ilginç. Ödenek yok diyorlar, ama mahsuplaşmaya da gitmiyorlar. Böyle yanlış uygulama olmaz. Bizim gösterdiğimiz duyarlılığı diğer kurumların da göstermesi gerek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *