ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ, Ağyüz’ü yalanlıyor

GASKİ, Ağyüz’ü yalanlıyor
YAYINLAMA: 18 Mart 2022 / 15.00
GÜNCELLEME: 18 Mart 2022 / 15.00
GASKİ Genel müdürü Hasan Savrun, Karataş toplu konut alanındaki alt yapının, ilgili belediye tarafından yapılacağının üyelere taahhüt edildiğini ve üyelerle yapılan sözleşmede bunun yer aldığını belirterek, toplu konutların altyapı işinin GASKİ değil ilgili belediyelere ait olduğunu söyledi.

GASKİ Karataş 2 trilyon harcadı

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz’ün, Karataş toplu konut alanında GASKİ’nin üzerine düşeni yapmadığı yolundaki iddialarının asılsız olduğunu ileri süren Hasan Savrun, o bölgede içme suyu ile ilgili tüm yatırımlara 2 trilyon civarında para harcadıklarını açıkladı. Savrun konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Karataş toplu konut projesi altyapı inşaatı ile ilgili olarak Karataş hakkında basını ve kamuoyuna eksik bilgiye dayalı açıklama yaptı. Karataş projesi Şahinbey Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda başlatılan ve halen devam eden bir projedir. Bu projeyle ilgili GASKİ Genel müdürlüğü ve Büyükşehir belediyesinin yetki ve sorumluluğu yoktur. Kanuna göre toplu konut alanı açan belediye aynı zamanda alt yapısı ile direkt sorumlu ve yapımcısıdır. Karataş’ı toplu konuta açan da uygulayan da Şahinbey Belediyesidir. Ayrıca Şahinbey Belediyesi arsa dağıtımı yaptığı kooperatiflerle bir arsa satış vaadi sözleşmesi yapmıştır. Bu sözleşmenin bazı maddelerine göre Şahinbey Belediyesi ana su ve atık su şebekesi ile, ana yolları stabilize yol standardında yaparak kooperatife teslim edecek şartı bulunmaktadır. Bu nedenle GASKİ olarak Karataş toplu konut alanına içme suyu verecek tüm yatırımları yapmış, 2 trilyon civarında para harcayarak toplu konutun su ihtiyacını gidermiştir.”

Şahinbey tüm kooperatiflerden

alt yapı parasını tahsil etti

Şahinbey Belediyesinin tüm kooperatiflerden altyapı yatırım bedelini tahsil ettiğini hatırlatan Savrun, “Belediye toplu konut alanı içerisindeki alt yapı ile ilgili işlerini su, atık su vs. toplanan paralardan yapıyor. Ancak yatırımlar tamamlandığında tüm konutlar için içme suyu hazır. Yani GASKİ olarak getirdiğimiz boruların döşenmesi için yaptığımız programda toplu konut alanları yoktur. Çünkü toplu konutların alt yapı işleri ile belediyeler ilgilenmektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *