ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ süreyi uzattı

GASKİ süreyi uzattı
YAYINLAMA: 13 Nisan 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2022 / 13.57
GASKİ’nin biriken alacakların tahsili için gecikme zammının affı ve ana paranın taksitlendirilmesi için bir ay önce başlattığı uygulamanın bir ay daha uzatılmasına karar verildi.

Geçen bir aylık uygulama döneminde borçlu olan 68.000 aboneden 40 bininin peşin ya da taksitli olarak borcunu ödemek için kuruma başvurdu, yapılan tahsilatın %35 olduğu öğrenildi.

Son üç günde aşırı izdiham oldu

Genel Müdürü Hasan Savrun, düzenlediği toplantıda, 2003 yılı olağan genel kurul kararına göre boş abonelerin peşin ödeme veya taksit yapması halinde gecikme faizlerinin kaldırılması kararı aldığını hatırlattı. 2 Haziran‘da başlayan taksitlendirme programının 30 Haziran‘da sona erdiğini ifade eden Savrun, ancak ilk günlerde beklenen tahsilat yapılmazken, son bir hafta içinde yığılma yaşandığını, son iki günde ise aşırı izdiham olduğunu açıkladı.

1 Ağustos‘a kadar süre uzatıldı

Yönetim kurulunun önceki gün toplanarak vatandaşların borcunu ödemediği istekli olması ve yoğun izdihamın dikkate alındığını belirten Savrun, genel kurulun bir defaya mahsus verdiği yetkiye dayanarak, sürenin 1 Ağustos tarihine kadar toplam 32 gün uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

40.000 abone aftan faydalandı

Öte yandan geçen bir aylık uygulama dönem içerisinde borçlu olan toplam 68.000 aboneden 40.000’nin aftan yararlanmak için başvurduğunu hatırlatan Savrun, “Bunlardan 16.000’i borcunu taksitlendirdi. 23.000 abone ise defaten ödeme yaptı. Toplam tahsilat oranı ise %35 civarında” dedi. GASKİ Genel Müdürü Hasan Savrun, vatandaşların uzatma süresi içerisinde son günü beklemeksizin kuruma başvurup işlemini yaptırmasının kendi menfaatlerine olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *