ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gayrimenkul satışları hareketlendi

Gayrimenkul satışları hareketlendi
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 15.34
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 15.34

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Karabekir, gayrimenkul satışlarında yüzde 9 artış olduğunu söyledi.

Karabekir, ekonomik krizler sonrasında Gaziantep’te de gayrimenkul piyasasında bir durgunluk yaşanmaya başladığını, tapu işlemlerindeki artışın durgunluğun aşılmaya başladığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Gaziantep merkez ilçeler Şehitkamil ve Şahinbey’de geçen yılın 8 ayında 32 bin 236 tapu işlemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Karabekir, “Bu yılın aynı döneminde işlem adedi yüzde 9 artış göstererek 35 bin 108’e ulaştı” dedi.

Karabekir, tapu işlemlerindeki artışın gayrimenkul piyasasının hareketlenmeye başladığını dolayısıyla ülke ekonomisinde iyileşme sağlandığının göstergesi olduğunu belirtti. Ekonomik kriz dönemlerinde tapu işlemlerinde önemli düşüşler gözlendiğine dikkati çeken Karabekir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hükümetin ekonomiye ilişkin karar ve uygulamalarına gayrimenkul piyasası olumlu tepki verdi. Biz bunu tapu işlemlerindeki artışa bakarak söylüyoruz. Tapu işlemleri piyasanın durumuna ilişkin en sağlıklı göstergedir. Ülkede işler iyiye gittiğinde tapu işlemleri artar, kötüye gittiğinde azalır.”

Karabekir, vatandaşın tapu işlemlerini en kısa sürede sonuçlandırma çabası içinde olduklarını, vatandaşın da işleminin çabuk yapılabilmesi için gerekli belgelerini tamamladıktan sonra başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *