ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gazete dağıtıcısının bisikleti parçalandı

Gazete dağıtıcısının bisikleti parçalandı
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2022 / 15.12
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2022 / 15.12
GATEM’de yeniden Özgür gündem gazetesini dağıtan Mustafa Ağaslan’ı kendini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından dövülerek bisikletinin kırılıp gazetelerine de el konulduğu iddia edildi.

Türkiye’de değişim ve dönüşme karşı direnç gösteren güçler var

İnsan Hakları Derneği Gaziantep şubesine dün konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen yeniden Özgür gündem gazetesi temsilcisi Metin Acet, “Baskıcı uygulamaların yerine demokratik, insan hakları ve evrensel hukuka dayalı sistemlerin inşa edildiği yeni yapılanmalar söz konusu. Türkiye’de de bu değişim ve dönüşüme karşı direnç gösteren güçler, hala varlığını koruyor. Bu güçler Türkiye’nin ekonomik, siyasal, sosyal ve evrensel ölçülere dayalı dünyaya bütünleşmesini engel oluyor. İnsanları aydınlatmak, ülkede, orta Doğu’da ve dünyadaki gelişmeleri halka ulaştırmaya olan görevimiz anti demokratik yöntemler, hukuki ve yasal dayanaktan yoksun, gayrimeşru yöntem ve saldırılarla engellenmeye çalışılıyor. 7 Nisan’da Gazikent bölgesinde dağıtım yapan Hüseyin Işık, 3 Ocak‘ta Karşıyaka bölgesinde dağıtım yapan Ali Oruç tehdit edilip dövüldü ve gazetelerine el konuldu. Bundan dolayı suç duyurusunda bulunduk, ancak sorumlular hakkında yasal işlem yapılmadı” diye konuştu.

Gazetelere el konuldu

Hiçbir yasal işlem yapılmadığı için, önceki gün GATEM’de dağıtım yapan Mustafa Ağaslan’ın Fıstıkçılar Sitesinde polis olduğunu söyleyen üç kişi tarafından dövüldüğünü belirten Acet, “Dağıtıcının bisikleti kırılıp kullanılmaz hale getirildi ve gazetelerin el konuldu. Bu tür uygulamaların Türkiye’yi demokratik hukuk devletinden uzaklaştırdığı bilinmeli. Bunların bir daha yaşanmaması için sorumluların bulunup, gereken hukuki işlemlerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *