ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gazi ve şehit çocukları sertifikalarını aldı

Gazi ve şehit çocukları sertifikalarını aldı
YAYINLAMA: 13 Aralık 2022 / 13.47
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2022 / 13.47
Türkiye gaziler vakfı Gaziantep Şubesi tarafından şehit ve gazi çocuklarına yönelik olarak düzenlenen bilgisayar kursu tamamlandı. Kursa katılan sekiz gazi, dört şehit çocuğu ve bir gazi kardeşi kurs bitiminde başarılı olarak sertifikalarını aldı.

Kursa katılan sekiz gazi, dört şehit çocuğu ve bir gazi kardeşi kurs bitiminde başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazandı.

Vakfın sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarına devam ettiğini söyleyen şube başkanı Mehmet Yeter, “Bilinçli toplum ancak, eğitimli bireylerden oluşur. Vakıf olarak öncelikle kendi içerimizde eğitim çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Gazilerimize her türlü konuda danışmanlık hizmeti verirken, birebir ilişki içerisinde bulunduğu aile fertleri ile de sorunları en aza indirmek için imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kurs üç yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden yalnızca bir tanesi. Ancak, şehit çocukları ile gazi çocuklarının kaynaşması açısından büyük önem taşıyor. Sıkı ilişkiler kuruldu, dostluklar pekiştirildi. Önümüzdeki günlerde kursun ikinci aşamasını da faaliyete geçirerek, amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Okuma yazma kursu başlatacağız

Hizmet içi eğitim programının ikinci bölümünü okuma yazma kursunun oluşturduğunu söyleyen Yeter, “Yapılan araştırmalar sonucunda güneydoğu Anadolu bölgesinde 690 bin kişinin okuma yazma bilmediği ortaya çıktı. Bu nedenle eğitime katkımız olması açısından okuma yazma bilmeyen şehit ve gazilerimizin ana babalarına yönelik olarak kurs başlatacağız. 45 gün sürecek olan kurs için kayıtlar 24 Eylül tarihinde başlayacak” dedi.

Aycell’den sınırsız görüşme hizmeti

Yeter, “Aycell firması ile gazi ve şehit yakınları arasında düzenlenen protokolle ayda 9 bin TL sabit ücret karşılığı sınırsız konuşma hizmeti sunuldu. On yıl süre için yapılan protokolle gaziler ve şehit yakınları kendi aralarında yaptığı görüşmelerde herhangi bir bedel ödemeyecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *