ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, asayiş bakımından çok kötü bir dönem yaşıyor

Gaziantep, asayiş bakımından çok kötü bir dönem yaşıyor
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2024 / 15.26
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2024 / 15.26

Vatandaşlar, Gaziantep'te suç oranlarının artmadığı şeklindeki açıklamalara tepki gösterdi. Son yıllarda kentte özellikle mala karşı işlenen suçlarda artış olduğunu belirten muhtarlar ise, “Sık sık dile getiriyoruz. Halk tedirgin, her gün bir hırsızlık olayı. Ekonomik nedenlerden dolayı fuhuşa yönelen kadınların sayısı arttı" diye konuştu. Polisin, en önemli görevinin suçu engellemek olduğu vurgulanırken, "Oysa herkes kendini korumak için kendi imkanlarıyla kendi yöntemini bulmaya çalışıyor" denildi.

Halkın arasına karışmıyor

Ballyci ve tinerciler yüzünden belli saatlerden sonra, kentin ana caddelerinde bile yürümenin imkansız hale geldiğini belirten vatandaşlar, "Emniyet müdürünü hiç sokakta, vatandaşın arasında, sorununu dinlerken gördünüz mü? Biz yalnızca televizyonlardaki açılışlarda ve törenlerde görüyoruz. Kenti tanımayan, kentteki insanların yaşadığı zorlukları bilmeyenlerin suç oranının artmadığını söylemesi çok normal. Sayın Emniyet Müdürü, şöyle bir çıkıp esnafı dolaşsın ve asayiş yönünden şikayetlerini bir sorsun bakalım. Karşılaştığı manzara eminiz kendisini şaşıracaktır" diye konuştu.

İnsanlar yolda yürümeye korkuyor

Ekonomik krizlerin sonucunda ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de sosyal barışın bozulduğunu ve her aileden bir kişinin mutlaka mahkemelik ve adliyelik olduğunu, artan ekonomik ve sosyal sorunların insanları süratle suça ittiğini dile getiren muhtarlar, "Biz sürekli mahalle halkıyla iç içeyiz, Emniyet yetkilileri, bizi toplayıp bir sorsunlar, mahallerimizde, kentimizde asayiş ne durumdaymış kendilerine anlatalım ki, suç oranlarının arttığına inansınlar. İnsanılar yolda yürümeye korkar hale geldi. Birkaç milyon lira için adam öldürülüyor. Şöyle bir etrafınıza bakıyorsunuz, ortada polis göremiyorsunuz. Oysa polisin ortada dolaşması, caydırıcılık bakımından çok önemli" dedi.

Caddelerde hırsızlık cep telefonları satılırken polis nerede?

Gaziantep'te işlenen suç sayısının çevredeki 4- 5 ilde işlenen suçların toplamından fazla olduğunun defalarca, dile getirildiğini ve yazıldığı belirten vatandaşlar, "Gaziantep, bu gidişle önümüzdeki birkaç yıl içinde hiç yaşanmaz hale gelecek. "dedi.

Her şeyi bir yana bırakın, hırsızlık cep telefonlarının kaldırımlara kurulan tezgahlarda açık açık sergilenip satıldığı bir kentte, akaryakıtın yüzde 50'den fazlasının kaçak olarak getirilip yakıldığı ve kullanıldığı bir kent asayiş açısından düzenli bir kent olabiliyor, anlamak mümkün değil" diye sıkıntısını dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *