ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep bir adım önde olabilirdi

Gaziantep bir adım önde olabilirdi
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2020 / 18.40
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2020 / 18.40

Sabah 3 Ekim tarihli sayısında Ankara’nın ekonomik krizden ve yaşanılan sıkıntıdan haberinin olmadığını söyleyerek, yerel oluşumları harekete geçmeye ve kenti kendi kaynaklarını kullanarak krizden kurtarıp, yeni bir model oluşturmaya çağırdı. Öneri GAGEV çatısı altındaki örgütlerin temsilcisi tarafından büyük tasvip gördü. şu ana kadar somut bir adım atılamadı. Şimdi Hürriyet Gazetesi Genel Yayın. Yönetmeni, “Ankara’dan ümidi keserek, kendi dinamiklerinizi harekete diye yerel yönetimlere sesleniyor.

Gazeteniz Sabah’ın iki ay önce “Öneriyoruz” başlığı ile Ankara'dan ümidi kesip, GAGEV çatısı altında kent ekonomisini düzlüğe çıkarma önerisi, ulusal basının da gündemine girdi.

Sabah’ın önerisi GAGEV üyesi kuruluşların temsilcilerinden büyük destek gördü, ancak somut bir adım atılamadı ve eyleme ge-çilemedi. Aklın yolu bir deyişinin somut bir göstergesi olarak, şimdi aynı öneriler yaygın basın tarafından yazılmaya başlandı ve bazı kentlerde bu yönde önemli adımlar atılıyor.

Ankara’ya isyan manifestosu Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 30 Kasım cuma günü köşesinde, “Ekonomik krizi yaşamayan Ankara, başkalarının yaşadığı krizi de anlamıyor. O yüzden ben Türkiye’nin kurtuluşunu, Ankara’dan umudu kesmeye bağlıyorum. Artık umudum ‘milli liderlerde' değil, 'mahalli kahramanlarda’ Umut ülkenin her yerinde ‘cazibe merkezleri’, 'yerel dinamizmler' yaratacak Amerikan zihniyetine geçmektedir. Devletin üniter yapısı korunmalı, ama zihniyet yerelleşmeli, otonomlaşmalıdır.

Yani Ankara nasıl ekonomik krizi kendi kapılarından içeri sokmuyorsa, onlar da Ankara zihniyetini kendi şehir kapılarından içeri sokmamalıdır. Türkiye ülkeyi bu hale getiren bir zihniyetten rövanşı ancak böyle alabilir” diye yazdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *